Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Declarație: Israelul ar putea să-l extrădeze pe Șor în Moldova

19 mai. 2020,, 20:40   Politică
13942 23

Influența internațională a lui Ilan Șor este exagerată, însă Israelul ar putea să-l extrădeze în Moldova dacă există un acord între țări privind extrădarea infractorilor.

O astfel de opinie a fost exprimată de Jacob Kedmi, demnitar israelian, diplomat, expert militar-politic, fost șef al serviciului secret israelian „Nativ”, într-un interviu exclusiv pentru Accent TV, transmite Noi.md.

După cum s-a dovedit, Jacob Kedmi urmărește îndeaproape dezvoltarea situației politice în Moldova și cunoaște despre deputații corupți, unii dintre care s-au alăturat Partidului Șor în frunte cu oligarhul fugar Ilan Șor, care are și cetățenie israeliană.

Ilan Șor a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol și se crede că s-ar afla în Israel, fiind absolut sigur că acest stat nu își extrădează cetățenii.
Jacob Kedmi spune că nu este așa.

„Au fost cazuri cînd cetățenii israelieni au fost extrădați. În Franța, de exemplu. Acest lucru depinde doar de existența unui acord reciproc între cele două țări privind extrădarea infractorilor și de tipurile de infracțiuni. Dacă acest acord există, atunci Israelul trebuie să-l extrădeze în conformitate cu el. Dacă Israelul nu-l extrădează în conformitate cu acordul, atunci reprezentanții Moldovei depun un recurs la o instanță israeliană. Așa se face”, a spus Jacob Kedmi.


În general, el consideră că influența internațională a lui Șor este exagerată și recunoaște că acesta continuă să joace pe arena politică a Moldovei, dar nimic mai mult.

„Pe lîngă mesaje pur informative, precum că există un oarecare Șor care este acuzat de astfel de crime și el este una dintre figurile influente care joacă pe terenul Moldovei, nimic mai mult, în Israel el nu-l interesează pe nimeni”, a declarat demnitarul israelian, diplomat, militar expert politic, fost șef al serviciului secret israelian „Nativ”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?