Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Declarație: "Influența lui Plahotniuc și Candu după alegeri se va reduce la minimum"

4 dec. 2020,, 12:05   Politică
6027 4

Influența asupra proceselor politice din Republica Moldova a ex-liderului Partidului Democrat, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, scade drastic, iar după alegerile parlamentare anticipate, aceasta se va reduce la minimum, la fel ca și influența finului, liderul partidului Pro Moldova, Andrian Candu.

Această opinie a fost exprimată de analistul politic și expertul Vladislav Kulminski, vorbind la un post privat de televiziune, transmite Noi.md.

Comentînd declarațiile Andrian Candu, despre faptul că Vladimir Plahotniuc a făcut totul pentru ca Maia Sandu să cîștige, el a menționat că ratingul lui Andrian Candu este acum foarte scăzut, și de aceea acest politician face tot posibilul pentru a rămîne actual, relevant pentru agenda politică a Moldovei, din care el a ieșit.

"Adică, nici Plahotniuc, nici Candu nu mai sînt actuali pentru scopurile și obiectivele țării. Ei au fost excluși de pe agenda politică, de aceea vor face orice declarații. Ei pot declara săptămîna viitoare că în Moldova a fost găsit petrol sau zăcămintele de aur sau diamante. Cînd oamenii ies de pe agenda politică, ei încep să facă declarații cît mai ridicole din punctul de vedere al oamenilor normali, sănătoși, care înțeleg și văd această situație, pentru a rămîne actuali, relevanți pe ordinea de zi", a declarat Vladislav Kulminski.

"Eu nu aș acorda nici o atenție acestor declarații. Este pur și simplu o încercare de a-și păstra într-un fel importanța, să pară importanți că adică noi mai însemnăm ceva pe agenda politică a Moldovei. Despre domnul Candu acest lucru nu putem spune cu certitudine, iar domnul Plahotniuc probabil mai este un jucător, dar mi se pare că influența sa asupra proceselor politice scade dramatic. Iar după alegerile parlamentare anticipate, aceasta se va reduce la minimum, la fel ca și influența lui Andrian Candu", a spus analistul politic și expertul Vladislav Kulminski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?