X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Declarație: În SUA președinte va fi Trump, în Moldova – Dodon. Cei mai puternici candidați

21 oct. 2020,, 10:40   Politică
4850 5

Actualul președinte al SUA, Donald Trump, are șanse mari să obțină un al dolea mandat în cadrul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, este de părere deputatul PSRM Nicolae Pascaru.

Rezultatele acestui scrutin sînt importante pentru o lume întreagă, Statele Unite fiind unul dintre cei mai importanți actori politici mondiali, țara de care depinde construcția geopolitică a statelor din Europa și din toată lumea, spune deputatul.

Potrivit lui, Trump va deține victorie în fața lui Biden la acest scrutin.

„Cred că Trump este unul din cei mai raționali președinți ai SUA care au fost pînă acum. Este un președinte în mandatul căruia nu au început războaie. Dacă e să-l comparăm pe Trump și Obama, cu toate că Obama a primit Premiul Nobel pentru Pace, el s-a implicat în diferite războaie în Irak, Libia etc. Pe Trump îl simpatizează lumea, este preocupat cu problemele interne ale SUA, este un președinte care apără interesele naționale, un președinte care a pus baza e businessului american, apără tradițiile americane. Este președintele care se deosebește foarte mult de politicienii globaliști”, a menționat Pascaru.

Deputatul a vorbit și despre impactul pe care l-a avut politica promovată de ambasadorul SUA în Moldova, Dereck Hogan, numit în perioada mandatului lui Trump.


„Multe s-au schimbat, colucrarea autorităților cu D.Hogan a fost foarte bună. Să nu uităm că anume amabasadorul SUA a fost unul din inițiatorii căderii dictaturii în R.Moldova și a jucat un rol important ca oligarhul Plahotniuc să plece. În această perioadă vedem relații normale cu Transnistria, relații foarte bune cu Găgăuzia, este un ambasador bine informat, care este la curent cu realitățile din țara noastră.

Politica lui Trump, promovată prin ambasadorul SUA, este una de stabilitate. Noi vedem în mare parte președintele Trump practic a normalizat conflictul din Ucraina. Țări precum Ucraina, Moldova, Belarus - aflate în mijlocul disputelor geopolitice, datorită acestor politicieni, pot să spere la o diplomație cu garanții de pace, de stabilitate”, a explicat parlamentarul.

Pascaru și-a exprimat convingerea că Trump ca cîștiga alegerile în SUA, așa cum Dodon în R.Moldova.

„Cred că în America alegerile vor fi cîștigate de Trump, iar în Moldova de Igor Dodon, sînt cei mai puternici candidați. Acești politicieni pot da o stabilitate poporului. Oamenii nu mai vor conflicte, scandaluri, partajare geopolitică, oamenii vor liniște, să trăiască în pace, fără războaie”, a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?