Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Declarație: "În prezent în Moldova există un guvern iresponsabil"

7 iun. 2021,, 09:15   Politică
2486 0

Miniștrii actualului guvern interimar al Republicii Moldova nu au nicio responsabilitate pentru aprobarea sau neaprobarea anumitor documente în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri și, din punct de vedere juridic și constituțional, acest guvern poate fi numit iresponsabil.

Despre acest lucru a declarat Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițcaia-Pahomova", la postul de televiziune "NTV Moldova", informează Noi.md.

"Orice responsabilitate a ministrului în astfel de situații este politică. Dar acum noi nici politic nu sîntem responsabili, pentru că sîntem un guvern, din punct de vedere constituțional, fără responsabilitate. Din punct de vedere juridic, constituțional, da, sîntem un guvern iresponsabil. Nu răspundem în fața nimănui. Cînd ești un cabinet de miniștri cu drepturi depline, răspunzi în fața Parlamentului, iar astăzi nu există Parlament. Mai mult decît atît, noi sîntem un guvern demisionar. De aceea nu putem fi nici înlăturați, nimic... Din această cauză și stăm așa într-un spațiu înghețat, așteptînd ca un nou guvern să fie numit într-un sfîrșit, pentru ca în țară să înceapă să activeze un Cabinetul de Miniștri cu drepturi depline", a spus Fadei Nagacevschi.

"Astăzi noi nu sîntem o conducere, sîntem administratori, un fel de șefi de gospodărie. Chiar și în deciziile Curții Constituționale este scris că noi nu guvernăm, ci doar administrăm", a subliniat ministrul interimar al Justiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?