Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Declarație: "În perioada lui Biden sînt posibile revoluții în Moldova, Armenia și Belarus"

15 ian. 2021,, 10:40   Politică
9196 4

Noul președinte al SUA, Joe Biden, care are o retorică agresivă împotriva Rusiei, se va strădui să desfășoare "revoluții portocalii" în spațiul post-sovietic, iar în perioada conducerii lui Biden sînt posibile astfel de revoluții în Moldova, Armenia și Belarus.

Această opinie a fost exprimată de politologul german Alexander Rahr într-un interviu pentru ukraina.ru, transmite Noi.md

Întrebat cum va fi politica lui Biden în ceea ce privește Rusia, Ucraina și Belarus, luînd în considerare retorica sa agresivă față de Rusia în timpul campaniei electorale, Alexander Rahr a spus că aici trebuie să-l comparăm pe Baiden cu Trump.

"Rusia a avut noroc cu Trump. Acesta din urmă, în ciuda retoricii sale, nu a făcut nici un pas împotriva Rusiei. Nu au impus sancțiuni dure. Și, de fapt, întîlnirea sa cu Putin a fost una de afaceri. Pur și simplu lui "statul adînc" nu i-a permis să se întîlnească cu Putin.

Trump a vorbit în limbajul intereselor naționale, de aceea Rusiei i-a fost ușor să negocieze cu el. Ea a înțeles logica lui. Iar cu Joe Biden va fi mult mai greu, deoarece el va duce o politică ideologică.


El va vorbi mereu despre faptul că Rusia încalcă drepturile omului. El va încerca să organizeze "revoluții portocalii" în spațiul post-sovietic. Cred că ceva se poate întîmpla din nou în Armenia, Moldova, Belarus", a menționat politologul german.

Potrivit lui, aceste țări pe Trump nu-l interesau. El a vrut să negocieze cu Rusia în privința Chinei și Iranului.

"Dar Biden se va interesa anume de problemele drepturilor omului, societatea civilă, statul de drept. El va continua să consolideze lumea monopolară, să se ocupe de ceea ce a făcut predecesorul său, Obama, precum și Clinton.

Așadar, aici conflicte vor apărea foarte curînd. Cu atît mai mult că împreună cu Biden vor veni oameni care au susținut "revoluțiile portocalii" în spațiul post-sovietic în anii 2000. Nu va fi ușor", a declarat Alexander Rahr.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?