X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarație: "În dimineața zilei în care a fugit Plahotniuc, Hogan încă nu știa despre soarta acestuia"

15 iun. 2020,, 15:30   Politică
5082 1

Soarta de mai departe a fostului lider al partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, care a fugit din țară cu un an în urmă, după întîlnirea cu ambasadorul SUA în republica noastră, Dereck Hogan, a fost decisă în ultimul moment, iar în dimineața acelei zilei diplomatul american încă nu știa ce urma să-i spună lui Plahotniuc.

Despre aceasta a vorbit șeful delegației TASS în Moldova, Valerii Demidețki, în cadrul emisiunii ”Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la postul de televiziune "NTV Moldova"", transmite Noi.md.

"Nu-mi voi divulga sursele, dar știam cu siguranță că, în principiu, totul s-a decis în ultima zi. Și, din cîte știu, încă în dimineața zilei în care a fugit Plahotniuc, Domnul Hogan încă nu știa ce îi va spune domnului Plahotniuc. Dar cînd a aflat, el a mers, desigur, la președintele țării, i-a spus despre asta, și a discutat cu el situația. Dar ce va fi dacă..."- a spus Valerii Demidețki.

Întrebat: "Cine i-a spus domnului Hogan ce trebuie să-i spună lui Plahotniuc?", jurnalistul a menționat că domnul Hogan are propria sa conducere.

"Credeți că ambasadorii Rusiei, SUA și UE, în ziua constituirii coaliției dintre PSRM și blocul ACUM, au arborat drapelele și au venit independent la Parlament. Pur și simplu, dimineața s-au trezit și s-au gîndit: Ce-ar fi să mergem noi trei în Parlament! Ei toți au întrebat departamentele lor și au primit instrucțiuni clare despre cum să acționeze. Inclusiv, și ambasadorul american. Însă problema că domnul Plahotniuc trebuie să plece s-a decis, potrivit datelor mele exacte, în ultimul moment. Nu cred că domnul Hogan a fost un susținător al faptului că domnul Plahotniuc trebuie să plece, dar încă în dimineața zilei în care a fugit în cele din urmă Plahotniuc, ambasadorul american, cred că nu era convins că va primi anume o astfel de indicație de la departamentul de stat al SUA", a subliniat șeful delegației TASS în Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?