Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Declarație: Hotărîrea CC a lăsat deschisă o întrebare foarte importantă

7 aug. 2020,, 13:00   Politică
5388 9

Hotărîrea Curții Constituționale din 6.08.2020 a elucidat într-o măsură situația privind demiterea Președintelui țării, însă a lăsat deschisă o întrebare foarte importantă, menținînd, astfel, probabilitatea creării unei situații de impas.

Acest lucru a fost relatat de către fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei al Moldovei, iar în prezent expert independent Alexandru Muravschi pe pagina sa de pe rețelele de socializare, relatează Noi.md.

„CC a descris următoarea procedură: Să admitem că Președintele nu a acceptat candidatura majorității parlamentare și a nu înaintat-o pentru postul de Premier. Parlamentul a inițiat procedura de demitere a Președintelui în conformitate cu articolul 89 al Constituției. Toate etapele au fost parcurse cu succes. Dar referendumul a eșuat. Astfel, Președintele a rămas în funcție. Dar majoritatea nu înaintează un alt candidat. Ce facem? Suspendarea temporară este neconstituțională, iar demiterea totală a eșuat. Impas.

Cred că în acest caz trebuie să mergem mai departe. Dacă referendumul a eșuat, adică poporul nu a susținut Parlamentul, reiese că Președintele trebuie să anunțe dizolvarea Parlamentului și în decurs de 60 de zile urmează să fie organizate alegerile parlamentare. Cred ca ar fi logic.
Voi ce părere aveți?”, a scris Alexandru Muravschi, atenționînd Comisia pentru reformă constituțională asupra acestui lucru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?