COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

Declarație: Guvernul trebuie să aloce bani din Fondul de rezervă pentru angajații CFM

21 mai. 12:37   Politică
2440 11

Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că oamenii care au avut de suferit în urma ploilor torențiale și a grindinei din ultimele zile trebuie să primească despăgubiri din Fondul de rezervă. Fostul șef al statului afirmă că Guvernul trebuie să se ajute persoanele sinistrate și să nu aloce bani din acest fond doar pentru alegeri.

”Oamenii așteaptă ajutor de la stat. Cine este statul în această situație? Președintele, nu, pentru că e ocupată, se plimbă. Guvernul trebuie să ajute din Fondul de rezervă, care pînă nu demult era de 98 de milioane de lei. Din cauza ambițiilor, 70 de milioane s-au luat și s-au dat la alegeri. Ajung 30 de milioane pentru a acoperi aceste calamități? Cei de la Guvern să verifice. Oamenii trebuie ajutați”, a declarat Dodon.

Liderul socialiștilor a menționat că banii din Fondul de rezervă trebuie acordați prioritar pentru necesitățile vitale, de exemplu și pentru a acoperi o parte a datoriilor la salariile angajaților de la CFM.

”Aș propune Guvernului să găsească posibilitate să majoreze Fondul de rezervă, cu toate că fără Parlament este dificil. Ar fi bine acum din acest Fond de rezervă de dat la CFM vreo 30 de milioane de lei pentru a acoperi datoriile la salarii, pentru ca să nu blocăm corețul extern al țării, importul-exportul. Trebuie să găsim bani pentru a ajuta”, a spus Dodon.

Amintim, la cererea președintelui Maia Sandu, Guvernul a alocat din Fondul de rezervă 70 de milioane de lei pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽