Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Declarație: "Greșeala lui Sandu este că nu a permis accesul și altor lideri la tribună"

8 dec. 2020,, 14:20   Politică
6792 5

Experții și politologii continuă să analizeze protestele de duminică din piața centrală a capitalei. Mulți dintre ei consideră că acum Maia Sandu, împreună cu susținătorii săi, va aștepta decizia Curții Constituționale și atunci va deveni clar ce vor face pentru a-și atinge obiectivele. Comentariul pentru eNews.md al politologului Corneliu Ciurea.

"Este clar că Maia Sandu nu a avut intenția de acțiuni dure, ea a vrut să arate unitatea opoziției. Sarcina principală a protestelor este de a pune presiune pe guvern și pe Igor Dodon. Iar greșeala ei este că nu a permis altor lideri să iasă la tribună. În plus, la protest au venit puțini oameni, organizatorii așteptau mai mulți".

Ciurea consideră că Sandu, în perioada pandemiei, a vrut să atragă atenția autorităților și la problemelor interne serioase.

"Ce să se așteptăm în continuare? Dacă și vor exista proteste, atunci nu prea des, doar în week-end-uri. Maia Sandu probabil va merge pe calea constituțională. Ea speră că CC, argumentînd cu atenție decizia sa, va bloca toate legile adoptate recent de Parlament", consideră Ciurea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?