X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarație: „Furtul miliardului" - o conspirație a elitelor politice și toţi cei implicaţi vor răspunde

10 iul. 2019,, 18:30   Politică
7494 6

Furtul miliardului din sistemul bancar al Moldovei a avut loc ca urmare a unui acord conspirat al elitelor politice, fiecare poartă partea sa de vină şi acest lucru ar trebui să fie examinat de o justiție independentă.

Această opinie a fost exprimată de vicepreședintele Parlamentului, șeful comisiei parlamentare speciale pentru constatarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar moldovenesc și investigarea cazurilor de fraudă bancară, Alexandru Slusari, care a fost invitatul programului „Întrebarea principală" de la postul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.

În același timp, potrivit lui, dacă e să te uiţi cine a deţinut procuratura, Banca Națională a Moldovei, Centrul Național Anticorupție, Ministerul Economiei, se pot trage concluzii referitor la entitățile care au controlat cel mai mult acest proces.

„Bineînţeles, cineva s-a supus acestui control. Nu este absolvit de vina pe care o poartă. Dacă cineva crede că Guvernul s-a schimbat şi noi ar trebui să ne facem a nu vedea ce făcea Guvernul Filat, care scrie acum scrisori și vrea să fie audiat, ce a făcut Platon și ce au făcut alte persoane, alți reprezentanți ai elitelor politice, aşa ceva nu va fi. Toată lumea ar trebui să-şi primească nota pe care o merită”, a spus Alexandru Slusari.

„Eu am propria mea părere. Eu plec de la cel care controla cel mai mult, care organisme au fost implicate și care controlau oficial și neoficial aceste organisme, care a fost soarta acestor persoane după aceea. Chiar și după ce Filat și alții au fost înlăturați de la putere, cine l-a acoperit toţi aceşti ani pe Şor? Cine a fost stăpînul autoritar al țării de mai mulți ani și nu s-a făcut nimic pentru a investiga? Prin urmare, din răspunsurile la aceste întrebări se poate înțelege cine a obţinut profit și cine a fost principalul client, cine a fost auxiliarul. Cred că o justiție cu adevărat independentă va da o evaluare juridică a tot ceea ce sa întîmplat. Dar nu există nicio îndoială că aceasta a fost o conspirație a elitelor, că a fost o crimă uriașă și fără precedent împotriva Moldovei, tot ea și cea mai teribilă, transpusă ulterior cu un cinism nemaivăzut pe umerii cetățenilor. Dar nu a fost singura crimă. De la aceste scheme, care se deconspiră acum, ţi se face părul măciucă și este groaznic în ce a fost transformată”, a spus vicepreședintele Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?