Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarație: Fluxurile financiare ale ONG-urilor care lucrează pentru Sandu au fost dezvăluite (VIDEO)

10 noi. 2020,, 16:20   Politică
11177 14

ONG-urile noastre primitive sînt implicate în mod deschis în politică și, dintr-un anumit motiv, se declară societate civilă. Multe dintre ele sînt consumatori de granturi profesioniști de ani de zile. Nu au calificări, nu au profesie sau venituri, ci doar însușesc banii occidentali.

Acest lucru a fost relatat de către vicepreședintele Parlamentului moldovean Vlad Batrîncea în cadrul unei emisiuni cu Nina Dimoglo pe postul Ren-TV, relatează eNews.

Prezentatoarea a amintit că zilele trecute, deputatul PSRM Bogdan Țîrdea a făcut apel la CEC, menționînd că există încălcări masive din partea ONG-urilor care în mod deschis fac agitație în favoarea Maiei Sandu, folosind mijloace și bugete neclare.

„Există un grăunte de adevăr și în ceea ce privește măsură în care acestea ar fi implicate în străinătate?”, a întrebat Nina Dimoglo.


„Domnul Țîrdea tocmai a constatat cîteva cifre. Reacția isterică a oamenilor care nici măcar nu au citit lucrarea sa sugerează că au fost scoase la iveală anumite fluxuri financiare. Cred că multe ONG-uri nu au dorit transparență, astfel încît să calculeze încă o dată cîte milioane de euro-dolari au primit ”, a spus Vlad Batrîncea.

Potrivit acestuia, noua Lege a ONG-urilor care este foarte activ promovată de Occidentul colectiv și de partidele noastre de dreapta prevede că organizațiile neguvernamentale pot fi finanțate de partidele politice.

„Am văzut că un număr mare de ONG-uri a lucrat pentru Maia Sandu împotriva lui Igor Dodon”, a subliniat Vlad Batrîncea.

El pune întrebarea: Oare ONG-urile știu că ar trebui să se ocupe de probleme sociale și nu de politică?

„Dar ONG-urile noastre primitive sînt implicate în mod deschis în politică și, dintr-un anumit motiv, se declară societate civilă. Multe dintre ele au beneficiat de granturi profesionale de ani de zile. Nu au calificări, nu au profesie și nu au venituri, ci doar asimilează profesional banii occidentali”, a spus vicepreședintele Parlamentului.

Potrivit acestuia, toate tehnologiile și practicile ONG-urilor au lucrat pentru a o promova pe Maia Sandu în spațiul informațional al Moldovei și pentru a-l distruge pe Igor Dodon ca om politic, persoană și lider.

„Și acum că le-au spus adevărul, de ce să se supere pe oglindă? O faceți pentru bani, cîștigați binișor. Tăceți și continuați să faceți. Dacă cîștigați bani din politică, fiind societate civilă, fiți buni să nu vă enerveze adevărul, ceea despre ce vorbim ”, a spus deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?