Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Declarație: "Finului lui Plahotniuc îi arde pămîntul sub picioare"

14 mai. 2020,, 16:53   Politică
5671 21

Liderului grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, îi arde pămîntul sub picioare, iar acum el va face orice pentru a o convinge pe Maia Sandu să demită guvernul Ion Chicu.

De această părere este deputatul în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, apreciind rezultatele ședinței de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate.
El a amintit ce a declarat președintele țării, Igor Dodon, după ședința CSS privind furtul miliardului:

1. Toate "investigațiile" furtului în perioada 2015-2019 au fost o imitație;

2. Raportul Kroll este o imitație. (Adăugăm de la noi – raportul a încurcat urmele);

3. Membrii comitetului de stabilitate financiară sînt complici direcți ai furtului;


4. Vor fi închiși nu numai cei care au furat, ci și cei care au pregătit legi pentru asta;

5. Procurorii au confirmat principalele concluzii ale Comisiei parlamentare privind furtul miliardului (septembrie 2019);

6. În ultimele luni, Procuratura Generală a înaintat acuzații împotriva a 10 bancheri.

"Cîteva precizări:

1. Raportul Kroll a ocolit modificările legislative și acțiunile guvernului și BNM, care au permis ca furtul să aibă loc. Am scris despre asta în AiF încă în 2015, 2018, 2019. Kroll este o parte din înșelătorie.

2. Comisia parlamentară a stabilit că principalii participanți la furt au fost ex-președintele PDM, Vladimir Plahotniuc, precum și deputatul Ilan Șor, ex-premierul Vladimir Filat, deputații Marina Tauber, Regina Apostolova.

3. De asemenea, Comisia i-a menționat și pe membrii Comitetului de stabilitate financiară, cerînd de la PG să intenteze dosare penale. Este vorba despre ex-guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, ex-ministrul Economiei, Adrian Candu, prim-ministrul Iurie Leancă, ex-ministrul Economiei, Valeriu Lazăr și ex-ministrul Finanțelor, Anatol Arapu.

4. Acum furtul este analizat nu numai ca un act de retragere a banilor din Banca Națională și BEM/BS/UB(13 noiembrie-27 noiembrie 2014), ci și ca complicitatea autorităților în acest sens!

5. Lui Candu îi arde pămîntul sub picioare. Acum el va face orice pentru a o convinge pe Sandu să demită Guvernul", a scris Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?