X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Declaraţie: Filat a plătit pentru tot, victoria ar fi Plahotniuc în cătușe

5 dec. 2019,, 16:55   Politică
9000 9

Oamenii trebuie să știe că eliberarea lui Vlad Filat nu este atît de simplă, iar în spatele ei stau funcționari care au adoptat decizii în ascuns, iar poporul trebuie să înțeleagă anumite lucruri.

Declaraţia aparţine consilierului Nicolae Pascaru, exprimîndu-şi punctul de vedere în raport cu acest subiect.

Potrivt consilierului, există 2 subpuncte care trebuie mai întîi de toate a fi remarcate:

1.Vlad Filat este primul politician care, de fapt a intrat în pușcărie pentru abuz de influență

2. Vlad Filat a stat în pușcărie pentru că a fost dușmanul lui Plahotniuc și Filat a încercat să lupte cu acel sistem corupt. Cu toate că, eu nu cred Vlad Filat este un îngeraș, are și el scheletele lui în dulap. Dar, e cel care a ridicat armata sa în politică, împotriva sistemului corupt, oligarh a lui Vlad Plahotniuc


"Mulți cred că Filat a fost condamnat pentru furtul miliardului. Vlad Filat a fost condamnat pentru trafic de influență, au mai fost acolo articole... dar, să nu uităm că ședințele au fost cu ușile închise... articolele folosite împotriva lui Vlad Filat puteau să fie folosite în 95% din toți funcționarii publici din Republica Moldova", a declarat consilierul PSRM.

În aceeaşi ordine de idei, consilierul municipal a comentat şi reacţia lui Renato Usatîi privind eliberarea lui Filat care spunea că "mai nu a plîns" cînd auzit noutatea.

"Noi vedem că Usatîi a reacționat ironic, dar, el să nu uite că chiar personal a stat înafara Parlamentului la comanda lui Plahotniuc, făcînd tot posibilul ca Filat să fie închis la pușcărie. Usatîi a îndeplinit comanda lui Plahotniuc și cît nu ar critica el, atît pe Filat cît și pe Plahotniuc, oricum, Usatîi a fost cel care a îndeplinit comanda lui Plahotniuc. Noi ținem minte cînd striga că va da o mașină scumpă cuiva, oricui... Noi vedem aici cum se conturează Moldova criminală, cînd la putere vin clanuri oligarhice, folosind metoda anilor 90. Premii la primul care îl prinde pe ex-premier și îl pune în portbagaj, acestea-s purtări ale anilor 90. Din acest considerent, acest om niciodată nu va avea succes în politica moldovenească. Pentru că poporul aduce la putere oameni care au ceva cu statul, nu cu aceste grupări. Din acest motiv și Plahotniuc nu s-a menținut mult în Republica Moldova",, a explicat Pascaru.

Potrivit consilierului municipal,Vlad Filat a luat soarta tuturor funcționarilor corupți, de la independență încoace.

"Niciodată, nici un prim-ministru nu a stat în pușcărie. Dar, să nu uităm că el era dușmanul lui Plahotniuc. Așa numitele ,,merite” pentru că a stat în pușcărie aceasta nu e tot ce a făcut în politică sau în funcțiile pe care le-a deținut, dar e pentru că era dușmanul lui Plahotniuc. Dacă lumea se bucură că lumea că a fost eliberat Filat, chiar nu știu. Din altă partea oamenii se bucură că am scăpat de un monstru care a condus țara. Nimeni nu credea că vom scăpa de Plahotniuc, dar Dodon a fost primul care prin strategiile sale a putut să îi pună șah și mat lui Plahotniuc. Cea mai mare bucurie nu este că a fost eliberat Vlad Filat, dar victoria țării va fi cînd Plahotniuc va fi adus în cătușe şi îşi va ispăşi vina în Furtul Miliardului, împreună cu Ilan Şor, şi ceilalţi care au fost implicaţi", este opinia expusă de consilierul municipal Nicolae Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?