X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Declarație: Dosarul penal împotriva lui Usatîi are motive politice

24 iul. 2020,, 10:30   Politică
2992 3

Dosarul penal împotriva businessmanului și politiceanului Renato Usatîi a fost instituit ilegal și are motive politice.

Despre aceasta în cadrul emisiunii "Ecoul Moscovei" a comunicat avocatul lui Usatîi Murad Musaev, relatează point.md.

"Considerăm că însăși cauza penală împotriva lui Renato Usatîi a fost instituită ilegal și din motive politice. Ancheta a fabricat condițiile pentru anunțarea lui în căutare federală și ulterior în cea internațională, acuzațiile fiind înaintate în perioada cînd zborurile aeriene între Rusia și Moldova au fost suspendate în contextul pandemiei de COVID-19. Însă anchetatorul a considerat că această neprezentare forțată este suficientă pentru a-l anunța pe Usatîi în căutare. În opinia mea, este destul de evident că acest lucru se face pentru ca Renato Usatîi, să nu mai existe ca politician și să nu împiedice alții cu participarea sa la alegerile prezidințiale care urmează a fi desfășurate", a declarat el, relatează echo.msk.ru

Avocatul și-a exprimat speranța că Interpol va oferi o evaluare juridică corectă a situației. Potrivit avocatului, Renato Usatîi nu ar trebuie să aibă probleme în afara Rusiei.

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei l-a anunțat pe Renato Usatîi în căutare internațională. El este acuzat în organizarea unei comunității criminale, precum și retragerea ilegală a fondurilor în străinătate.


Amintim că ieri acesta a fost anunțat în căutare internațională de către Federația Rusă și că este acuzat de organizarea unui grup criminal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?