Transnistria stiri: 1395
Eurovision stiri: 502

Declarație: "Deputaților din Pro Moldova le arde pămîntul sub picioare"

4 iun. 2020,, 15:30   Politică
5052 0

Deputaților din Pro Moldova le arde pămîntul sub picioare, deoarece Procuratura generală se ocupă intens de investigarea "furtului miliardului” și de activitatea criminală a șefului lor, Vladimir Plahotniuc, și acum Pro Moldova este de acord deja și cu creditul rusesc, căci înțelege că în cazul unor alegeri anticipate, acest grup, împreună cu partidul Șor, pur și simplu nu va mai intra în noul parlament.

Această opinie a fost exprimată, special pentru eNews, de deputatul în parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Socialiștilor, liderul mișcării naționale "Voievod", Nicolae Pascaru, comentînd declarația deputatului grupului Pro Moldоva, Vladimir Cebotari, despre faptul că Moldova are nevoie de creditul rus, după ce anume grupul Pro Moldоva s-a declarat cel mai mult împotriva obținerii împrumutului de la Rusia, în sumă de 200 de milioane de euro, transmite Noi.md.

"Cred că sub picioarele lor arde pămîntul. Procuratura Generală se ocupă de investigarea furtului miliardului și de activitatea criminală a șefului lor. Ei nu se așteptau ca ea să poată ajunge atît de repede la activele sale și să ia o decizie cu privire la arestarea lor. Și acest factor provoacă tensiune în Pro Moldova", a menționat Nicolae Pascaru.

El a subliniat că acum un an președintele țării, Igor Dodon, l-a înlăturat printr-o singură mișcare pe Plahotniuc, principala figură din politica moldovenească.

"Ei și acum atacă activ președintele pentru a opri aceste procese. Dar ei nu reușesc, precum și să distrugă Coaliția în Parlament. Oamenii văd totul. În acel moment greu, creditul rusesc ar fi putut ajuta economia, întreprinderile mici. Ajutorul este întotdeauna necesar, dar trebuie să fie la timp", a spus deputatul PSRM.


Întrebat dacă declarația grupului Pro Moldova ar putea avea legătură de înțelegerile dintre Occident și Federația Rusă cu privire la situația politică din Moldova, Nicolae Pascaru a răspuns că în întreaga lume toți au problemele sale.

"Nu cred că s-au implicat foarte serios în politica moldovenească. Salariile, pensiile, indemnizațiile, toate problemele financiare noi trebuie și le rezolvăm singuri. Cu un astfel de guvern, sînt sigur că vom reuși. Nu văd niciun fel de înțelegeri și voci din exterior. Iar Pro Moldova este de acord cu creditul rusesc, pentru că înțelege că, în cazul unor alegeri anticipate, împreună cu Partidul Șor, el pur și simplu nu va ajunge în Parlament. Nu cred că alegătorii vor fugi neapărat să le dea lor voturile", a subliniat deputatul PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?