Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarație de presă susținută de Președintele României și Președintele R. Moldova (LIVE TEXT)

23 noi. 2021,, 12:00   Politică
3885 1

12:26 // Sandu: Ne aflăm într-un moment unic din punct de vedere politic la Chișinău, iar de la București avem un mesaj puternic de sprijin pentru R.Moldova. Există toate premisele pentru a obține rezultate istorice în relația noastră.

12: 22 // Sandu: Am discutat despre interconectarea sistemului energetic, un proiect strategic pentru R.Moldova. O importanță aparte o are și construcția podului rutier peste Prut la Ungheni, proiectul de acord a fost deja elaborat de partea română, sperăm că ne vom mișca rapid și cu reparația, construcția altor poduri peste Prut.

12:20 // Maia Sandu: România a rămas susținătoarea noastră fermă pe plan economic, politic, diplomatic, cultural.

Sandu: O importanță aparte o au investițiile României, dar și deschiderea pieței pentru producătorii noștri. Ne dorim mult ca acest parteneriat să crească. Am un mesaj pentru investitorii din România: "Moldova se schimbă, statul nostru va deveni mai eficient, mai transparent, mai prietenos cu afacerile, așa că vă așteptăm să veniți în R.Moldova".

12:14 // Klaus Iohannis, preșdintele României: Fructificăm oportunitățile de cooperare bilaterală la nivel prezidențial, guvernamental și parlamentar în vederea avansării agendei bilaterale și a parcursului integrării europene a R.Moldova. Dorim ca R.Moldova să se dezvolte pe model european în beneficiul cetățenilor săi. România va rămîne în continuare cel mai apropiat prieten al R. Moldova.


Iohannis: Am discutat despre securitatea energetică, perspectivele acordării de asistență nerambursabilă R.Moldova, dezvoltarea comunicațiilor, cooperarea în domeniul educației. Am discutat pe tema agendei europene.

Iohanins: În ceea ce privește dosarul transnistrean, reiterăm poziția noastră: România susține o reglementare cuprinzătoare, pașnică și durabillă a conflictului transnistrean.

12:09 // A fost semnată Foaia de parcurs privind domeniile de cooperare dintre Moldova și România. Documentul a fost semnat de ministrul de Externe, Nicu Popescu și omologul său român, Bogdan Aurescu.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, și Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?