COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 555
Coronavirus stiri: 7951

Declarație de presă susținută de Președintele României și Președintele R. Moldova (LIVE TEXT)

23 noi. 2021,, 12:00   Politică
2693 1

12:26 // Sandu: Ne aflăm într-un moment unic din punct de vedere politic la Chișinău, iar de la București avem un mesaj puternic de sprijin pentru R.Moldova. Există toate premisele pentru a obține rezultate istorice în relația noastră.

12: 22 // Sandu: Am discutat despre interconectarea sistemului energetic, un proiect strategic pentru R.Moldova. O importanță aparte o are și construcția podului rutier peste Prut la Ungheni, proiectul de acord a fost deja elaborat de partea română, sperăm că ne vom mișca rapid și cu reparația, construcția altor poduri peste Prut.

12:20 // Maia Sandu: România a rămas susținătoarea noastră fermă pe plan economic, politic, diplomatic, cultural.

Sandu: O importanță aparte o au investițiile României, dar și deschiderea pieței pentru producătorii noștri. Ne dorim mult ca acest parteneriat să crească. Am un mesaj pentru investitorii din România: "Moldova se schimbă, statul nostru va deveni mai eficient, mai transparent, mai prietenos cu afacerile, așa că vă așteptăm să veniți în R.Moldova".

12:14 // Klaus Iohannis, preșdintele României: Fructificăm oportunitățile de cooperare bilaterală la nivel prezidențial, guvernamental și parlamentar în vederea avansării agendei bilaterale și a parcursului integrării europene a R.Moldova. Dorim ca R.Moldova să se dezvolte pe model european în beneficiul cetățenilor săi. România va rămîne în continuare cel mai apropiat prieten al R. Moldova.


Iohannis: Am discutat despre securitatea energetică, perspectivele acordării de asistență nerambursabilă R.Moldova, dezvoltarea comunicațiilor, cooperarea în domeniul educației. Am discutat pe tema agendei europene.

Iohanins: În ceea ce privește dosarul transnistrean, reiterăm poziția noastră: România susține o reglementare cuprinzătoare, pașnică și durabillă a conflictului transnistrean.

12:09 // A fost semnată Foaia de parcurs privind domeniile de cooperare dintre Moldova și România. Documentul a fost semnat de ministrul de Externe, Nicu Popescu și omologul său român, Bogdan Aurescu.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, și Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X