X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Declarație: Dacă strigi că scrutinul va fi falsificat demotivezi electoratul propriu

28 oct. 2020,, 09:39   Politică
3135 0

Igor Dodon spune că oponenții săi de dreapta la alegerile prezidențiale și-au descurajat alegătorii prin declarațiile despre presupusele falsificări ale rezultatelor scrutinului din noiembrie.

Potrivit lui Dodon, cele trei posibile piste de falsificare despre care au vorbit contracandidații săi: secțiile de votare în Rusia, transportarea alegătorilor din Transnistria și folosirea resurselor administrative, nu mai au niciun argument și bază legală.

”Văd că tac toți deja. În total în Europa sînt vreo 87 de secții de votare, dintre care peste 30 în Italia, iar în Rusia -17. În Rusia sînt vreo 400 de mii de moldoveni, în Europa tot 400 de mii. Adică argumentul acesta este scos. A doua învinuire era că se vor aduce masiv cu autobusele din Transnistria. După ce CEC-ul a luat decizia că se interzice transportarea alegătorilor, nu este niciun sens nici în această învinuire. Pista aceasta a dispărut”, a declarat Dodon.
Igor Dodon a declarat că nici cea de-a treia posibilă pistă nu are argumentare, deoarece el este primul președinte în cei 29 de ani de independență a Republicii Moldova care și-a luat concediu din cont propriu în perioada electorală, nefiind obligat de lege.

”Nu au argumente. Încercarea de victimizare, dar cred că șanse mari nu sînt. Oamenii nu cred. Au mai făcut o greșeală. Dacă strigi că scrutinul va fi falsificat demotivezi electoratul propriu, care este sensul să iasă la vot, dacă liderii lor spun că Dodon și așa cîștigă, mai bine stau acasă. Și-au demotivat electoralul lor, pentru că măsurările noastre arată că 70% din alegătorii de dreapta sun siguri că Dodon cîștigă”, a conchis Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?