X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Declarație: Coruperea elementelor autohtone în serviciul stăpînilor occidentali decurge nestingherit

22 oct. 2020,, 10:58   Politică
4241 2

Politologul Bogdan Țîrdea și-a lansat cartea „Societatea civilă a Republicii Moldova: sponsori ai ONG-urilor, războaie culturale”.

Prefața acestei lucrări îi aparține jurnalistului și editorului Iurie Roșca, care scoate în evidență cele mai importante teze ale publicației, transmite flux.md.

Cartea de faţă ne ajută să cunoaştem nu doar mecanismele de penetrare ale unei societăţii de către "reţeţele Soros", dar și "eroii" aserviți intereselor străine, spune Roșca.

„Ţîrdea trece în revistă atît entităţii non-statale, printre care cea mai sinistră şi mai prezentă este mafia Soros, ca şi o serie de agenţii guvernametale americane sau europene, însă toate deopotrivă ţin de instrumentele a ceea ce e se înţelege prin noţiunea de „Deep State” sau de coporatocraţie. Cartea de faţă ne ajută să cunoaştem nu doar mecanismele de penetrare ale unei societăţii de către „reţeţele Soros” şi altele asociate acestora, ci ne şi oferă prilejul să cunoaştem „eroii frontului invizibil” aserviţi unor interese străine, ostile intereselor noastre naţionale”, precizează Iurie Roșca.

Analistul vorbește și despre mitul unui Occident prosper, care a contribuit la infiltrarea agenților patogeni în societate.


„Partea cea mai importantă, care garantează succesul operațiunii de infiltrare a agenților patogeni din armata ONGcrației, care infectează grav corpul și sufletul unui popor, o constituie mitul unui Occident prosper, superior tuturor celorlate civilizații, ce reprezintă culmea afirmării omului pe pămînt și paradisul terestru, spre care trebuie să tindă ca fluturele spre becul de lumină toți năpăstuiții lumii. Altfel zis, anume occidentomania garantează succesul impostorilor și a cozilor de topor din sectorul neguvernamental aflați în slujba unor interese străine. Această maladie intelectuală continuă să facă ravagii din plin prin părțile noastre”, continuă Roșca.

Editorialistul subliniază că coruperea și racolarea elementelor autohtone în serviciul stăpînilor occidentali decurge nestingherit.

„Un alt element care a permis vasalizarea popoarelor ajunse sub o nouă și necunoscută în istorie formă de dominație străină a ținut de impunerea tuturor țărilor ex-comuniste a unor norme constituționale ce stabilesc superioaritatea unor acte internaționale asupra dreptului național. Iar pentru a garanta eficiența întregului angrenaj al ”galaxiei mercenarilor” pe teren, a fost impusă o legislație care permite finanțarea nestingerită a ONG-urilor și a presei din străinătate. Anume banii care curg gîrlă spre zeloșii executanți ai ordninelor venite de la inamicul deghizat cu perfidie în binefăcător înmulțesc la infinit armata inșilor dornici să se încadreze în această dezonorantă ocupație acoperită cu masca bunelor intenții. Pentru că anume acesta este discursul care curge în flux continuu dinspre portavocile străinimii. Intereslul public și binele comun este tot ce i-ar preocupa pe acești lupi în blană de oaie”, se arată în prefața semnată de Roșca.

"Meritul incontestabil al lucrării de față rezidă în decriptarea minuțioasă, însoțită de o serie impresionantă de documente, a pîrghiilor de preluare a controlului asupra unei societăți și de subminare a independenței statale de către elitele mondialiste în condițiile globalismului. Din această perspectivă, la ora actuală toate statele, mari și mici, sunt în egală măsură desuveranizate", conchide Iurie Roșca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?