X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Declarație: Circulara CEC duce la faptul că partidele își vor ascunde cheltuielile

18 sep. 2020,, 08:14   Politică
2341 0

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Sergiu Litvinenco atenționează că circulara Comisiei Electorale Centrale, conform căreia partidul politic nu este concurent electoral și nu poate susține financiar candidatul la prezidențiale decît în limita a 12 salarii medii pe economie, va conduce la faptul că formațiunile politice vor fi nevoite să-și ascundă cheltuielile electorale.

Potrivit lui, problema nu constă în micșorarea plafonului de finanțare din partea persoanelor juridice a concurentului electoral, care era necesară pentru că permitea oligarhizarea partidelor, problema este în faptul că, conform acestei interpretări a CEC-ului, partidul nu este concurent electoral.

Această decizie, în esență, conduce la faptul că partidele, inclusiv Partidul Socialiștilor, vor fi nevoiți să-și ascundă cheltuielile electorale”, a declarat Litvinenco în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

În opinia lui, aceast înseamnă doi pași înapoi în ceea ce privește procesul de finanțare a partidelor și a campaniilor electorale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?