COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: Circulara CEC duce la faptul că partidele își vor ascunde cheltuielile

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Sergiu Litvinenco atenționează că circulara Comisiei Electorale Centrale, conform căreia partidul politic nu este concurent electoral și nu poate susține financiar candidatul la prezidențiale decît în limita a 12 salarii medii pe economie, va conduce la faptul că formațiunile politice vor fi nevoite să-și ascundă cheltuielile electorale.

Potrivit lui, problema nu constă în micșorarea plafonului de finanțare din partea persoanelor juridice a concurentului electoral, care era necesară pentru că permitea oligarhizarea partidelor, problema este în faptul că, conform acestei interpretări a CEC-ului, partidul nu este concurent electoral.

Această decizie, în esență, conduce la faptul că partidele, inclusiv Partidul Socialiștilor, vor fi nevoiți să-și ascundă cheltuielile electorale”, a declarat Litvinenco în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

În opinia lui, aceast înseamnă doi pași înapoi în ceea ce privește procesul de finanțare a partidelor și a campaniilor electorale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load