TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Declarație: Cine a beneficiat, alături de Plahotniuc, de a doua identitate?

Igor Dodon a anunțat miercuri că cea de-a doua identitate a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc, este Novak Vladislav Vladimir, transmite NOI.md cu referire la cotidianul.md.

Totodată, șeful statului a declarat că o altă persoană a beneficiat de a doua identitate pe numele Reznic Alexandru Mihai, fără a specifica însă numele posesorului dublei identități. Invitat la emisiunea „Puterea a patra” de la N4 TV, fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, a declarat că este vorba despre Serghei Iaralov.

Numele lui Serghei Iaralov a apărut în repetate rînduri în presa moldovenească, de cele mai multe ori fiind asociat cu Vlad Plahotniuc și ca un apropiat din anturajul fostului lider al democraților.

„Dosarul cu privire la dubla identitate a lui Plahotniuc pe teritoriul R. Moldova și a unuia din anturajul lui său, despre care Igor Dodon nu vorbește. A refuzat să vorbească despre acest om. E Iaralov. Acest lucru s-a vehiculat în presă și a fost confirmat, numai că Igor Dodon îl confirmă pe jumătate. N-am să vă spun numele adevărat al lui Iaralov, n-am să vă confirm sau infirm numele lui Plahotniuc, pentru că aș periclita o anchetă în desfășurare și nu e bine”, a declarat ex-ministrul Afacerilor Interne.

Potrivit lui Năstase, ancheta la subiectul dublelor identități a fost inițiată pe timpul mandatului său de ministru de Interne.


Amintim că miercuri dimineață Igor Dodon a declarat, pe lîngă Plahotniuc, o altă persoană s-a ales cu a doua identitate – Reznic Alexandru Mihai. Conform președintelui, SIS a solicitat să nu fie dezvăluită identitatea celei de-a doua persoană care are cetățenie dublă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load