Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarație: Cetățenii Moldovei sînt cei interesați ca PDM să fie altfel

28 feb. 2020,, 17:00   Politică
2478 4

Anume cetățenii Moldovei sînt cei interesați de faptul ca Partidul Democrat să fie altfel.

Declarația a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Întrebat cine este interesat mai mult de slăbirea PDM, Igor Dodon sau Vladimir Plahotniuc, președintele a răspuns că aceștia sînt cetățenii, transmite moldova.europalibera.org

"Cetățenii Republicii Moldova sînt cei interesați de faptul ca Partidul Democrat să devină altfel. Cred că toți doresc reformarea PDM, doresc ca partidul să se curețe cît mai mult posibil. Iar șanse el încă mai are", a spus președintele.

Întrebat de corespondentul "Europa Liberă" dacă ieșirea grupului Candu din PDM înseamnă că reforma în acest partid a avut deja loc, Dodon a menționat că "societatea are pînă în prezent o percepție prudentă".


El consideră că reforma trebuie să răspundă intereselor cetățenilor, socialiștilor, președintelui și țării: "Pentru noi înșine este importantă curățirea rîndurilor de partid. De ce? Nu are rost să ne grăbim cu formarea unei coaliții. Cui îi trebuie asta? Dacă sînt gata să meargă la alegeri anticipate — bine, să mergem! Dar bugetul de stat va achita pentru alegerile parlamentare anticipate circa 70 de milioane de lei...".
Amintim că președintele consideră că, teoretic, o coaliție oficială ar putea fi doar între PSRM și PDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?