X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Declarație: CC nu se poate pronunța asupra procedurilor din Parlament

9 dec. 2020,, 08:18   Politică
7513 5

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr utilizează Curtea Constituțională a Republicii Moldova pe post de instrument politic. Declarația aparține președintelui în exercițiu, Igor Dodon, care spune că aceleași instrumente le-a folosit și fostul lider PDM, Vladimir Plahotniuc, notează IPN.

„Ei încearcă să utilizeze instrumentele pe care le utilizați și Vladimir Plahotniuc. Utilizează Curtea Constituțională ca instrument politic. Eu sper foarte mult că cei de la Curtea Constituțională nu se vor da implicați în tot ceea ce ține de luptele politice din Parlament. Este forul suprem legislativ care exprimă voința poporului”

Igor Dodon susține că CC se poate expune asupra proiectelor de legi care contravin prevederilor Constituției, dar nu și cu privire la procedurile de vot din legislativ.

„Atunci când sunt legi care contravin Constituției, este una, dar când începe să spună că Parlamentul avea voie sau nu avea dreptul conform procedurilor, procedurile le stabilește Parlamentul”, a adăugat Igor Dodon.

Curtea Constituțională a suspendat legea adoptată recent prin care terenul fostului Stadion Republican a fost restituit în proprietatea statului, prin care Parlamentul a abrogat legea care prevedea ca acest teren să fie transmis Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

De asemenea, CC a decis suspendarea Legii nr. 218 din 3 decembrie 2020 cu privire la excluderea din competența Președintelui Republicii Moldova posibilitatea de a coordona activitatea Serviciului de Informații și Securitate și de a numi conducerea Serviciului și stabilește că activitatea Serviciului este supusă controlului parlamentar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?