X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Declarație bizară a președintelui rus Vladimir Putin: ”Noile super puteri sunt China și Germania. SUA și Rusia nu mai decid asupra problemelor lumii”

24 oct. 2020,, 03:00   Politică
5541 7

Vremurile în care SUA şi Rusia decideau asupra celor mai importante problemele ale lumii au trecut, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, afirmând că acum Germania şi China se îndreaptă spre statutul de superputeri, informează Reuters.

Susţinând un discurs printr-un link video în cadrul întâlnirii Clubului de discuţii Valdai, Putin a dat de înţeles că rolul SUA s-a diminuat, ca şi cel al Regatului Unit şi al Franţei, în timp ce Berlinul şi Beijingul – în termeni de importanţă politică şi economică – se îndreaptă spre statutul de superputeri mondiale.

Dacă Washingtonul nu este gata să discute probleme globale cu Moscova, Rusia este pregătită să aibă o astfel de discuţie cu alte naţiuni, a menţionat Putin.

Preşedintele rus a mai spus că SUA nu mai pot pretinde la excepţionalism şi s-a întrebat de ce ar vrea să o facă.

Odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale din SUA, de pe 3 noiembrie, Vladimir Putin şi-a exprimat de asemenea speranţa că noua administraţie va fi gata de dialog privind securitatea şi controlul asupra armelor nucleare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?