X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Declarație: "Avem nevoie de o nouă componență a Parlamentului"

4 dec. 2020,, 10:50   Politică
4689 3

Moldova are nevoie de o nouă componență a Parlamentului, deoarece, potrivit majorității cetățenilor, actualul Parlament nu reflectă alegerea lor.

Această opinie a fost exprimată de analistul politic și expertul Vladislav Kulminski, vorbind la un post privat de televiziune, transmite Noi.md.

"Oamenii din acest Parlament anume așa au fost aleși - pentru a îndeplini indicațiile, iar atunci cînd persoana care a dat indicații mai devreme a plecat brusc, persoana stă și se gândește dar ce fac eu în general aici. De fapt, majoritatea oamenilor din actualul Parlament nu au nicio idee despre unde și cum trebuie să se dezvolte Moldova. Discutați cu ei despre problemele economiei, reglementării transnistrene, politicii externe și veți fi surprinși, pentru că acești oameni nu se pricep la aceste lucruri. Mai rău e că ei nici nu vor să știe nimic despre asta, iar interesele lor se află într-un plan total diferit, în a face lobby intereselor de afaceri. Este un fapt!", a subliniat Vladislav Kulminski.

Potrivit lui, de aceea acești deputați stau și așteaptă indicațiile care vor veni la ei.

"Și aceste instrucțiuni cu o mare regularitate vin. Acest lucru este explicat de faptul că ei fug dintr-o fracțiune în alta și, în special, nu se deranjează să explice într-un fel logic de ce o fac în mod constant", a menționat analistul politic și expertul.


El consideră că în noul Parlament vor ajunge într-adevăr mai mulți oameni care se vor gîndi la unele obiective comune, proiecte de sistem și la problemele Moldovei și, într-o măsură mai mică, își vor urmări propriile interese.

"Totuși, va apărea politica. Chiar și în Parlamentul anului 2010 a fost politică, s-au confruntat ideologii, proiecte de dezvoltare, pînă cînd Vlad Plahotniuc pur și simplu nu a început să cumpere parlamentari la pachet, și toate neînțelegerile s-au terminat", a menționat Vladislav Kulminschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?