X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Declarație: Autorităților nu le ”arde” acum de Transnistria

29 iun. 2020,, 17:30   Politică
4019 1

În viitorul apropiat nu se va schimba nimic în reglementarea transnistreană, deoarece Chișinăului nu-i arde acum de Tiraspol, ținînd cont de viitoarele alegeri prezidențiale și probabil anticipate din Moldova și trebuie schimbat sistemul de conducere, dar deocamdată nu se prevede acest lucru.

Declarația a fost făcută pentru eNews de către ex-ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, politologul Valerii Lițkai, transmite Noi.md.

Apreciind situația din regiunea transnistreană, în cazul schimbării guvernului, el a menționat că Republica Moldova este o republică parlamentară și Guvernul este principalul organ care, prin intermediul vicepremierului, determină acțiunile țării față de stînga Nistrului.

"Deocamdată nu văd condiții de îmbunătățire a acestora", a menționat Valerii Lițkai.

El consideră că și în viitorul apropiat în regiune nimic nu se va schimba.


"Guvernul nu are bani și libertate de manevră. În plus, trebuie luate în considerare viitoarele alegeri prezidențiale și, probabil, parlamentare anticipate. Sper că totul va rămîne așa cum este. În ultimul timp, de trei ori s-a schimbat responsabilul pentru Transnistria, iar situația a rămas aceeași. Trebuie schimbat sistemul de conducere, dar acest lucru nu se prevede. Nici există posibilitate. Să facă gălăgie - asta da", a spus fostul șef al MAE al Transnistriei.

El a amintit că nu Moldova rezolvă problema aflării pe malul stîng al grupului operativ al trupelor ruse și a pacificatorilor.

"Este problema altor instanțe foarte înalte. Lor acum le arde de noi. Peste tot situația este foarte dificilă. Iar sfatul mea pentru politicieni: stai și nu fă mai rău", a declarat Valerii Lițkai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?