Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Declarație: Așa pot pierde și donațiile de la Soros!

21 apr. 2020,, 20:15   Politică
3745 9

Opoziția din Moldova este deranjată de creditul din partea Federației Ruse, deoarece el este acordat pentru dezvoltarea și reducerea dependenței țării noastre de Occident.

De această părere este deputatul din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, transmite Noi.md.

El a scris pe pagina sa de socializare că creditul rusesc a provocat furie animalică și convulsii puternice deputatului PAS, D. Alaiba.

"Cică Dodon a decis să trădeze țara în Săptămîna Paștelui, la fel cum Iuda l-a trădat pe Hristos. Și totul pentru 30 de arginți de la Putin! Faptul că domnul Alaiba este rusofob, noi știm demult. Dar faptul că el este un creștin zelos, auzim pentru prima dată! Dar este în drept Alaiba să vorbească despre Hristos? Căci, așa poți pierde și donațiile de la Soros!", a menționat Bogdan Țîrdea, adresîndu-i mai multe întrebări lui D. Alaiba, dar și atrăgîndu-i atenția la mai multe momente.

"1. Nu voi ați împins Legea privind egalitatea de șanse (25.05.2012), introducînd acolo un articol despre drepturile speciale ale cetățenilor cu diferite "orientări sexuale", dar cu același sex? Și asta în ciuda rezistenței Bisericii.


2. Nu voi împingeți acum Convenția de la Istanbul, unde LGBT vor primi astfel de privilegii încît cetățenii obișnuiți vor urla? Aici cîți arginți dau?

3. Și nu voi ați luat credite la stînga și la dreapta, aplecîndu-vă în fața donatorilor și acceptînd cele mai umilitoare condiții pentru țară?
Maia Grigorievna a luat personal un credit de la Banca Mondială de 40 de milioane de euro în 2013! Bucură faptul că banii au mers pentru un "scop nobil" - închiderea școlilor, optimizarea profesorilor!

În 2012 -2018 au fost închise 205 de instituții de învățămînt!

Iar la 20 septembrie 2019, ea a luat de la FMI un credit de 46 milioane USD promițînd Fondului majorarea tarifelor la gazele naturale, creșterea TVA la HORECA de la 10 pînă la 20%, înghețarea creșterii pensiilor și salariilor și Dumnezeu mai știe ce încă!

4. Despre trădarea țării. Noi am crezut că trădare este atunci cînd cedezi gratuit BEM și aeroportul, furi miliardul. Iar apoi creezi în Parlament o coaliție cu cei pe care i-ai acuzat de furtul miliardului -cu Șor și Candu. Sau mereu ați fost cu ei?

Ah, da, ați fost împreună în AIE 1, 2, 3 în timpul furtului miliardului!

5. Despre creditul din Rusia de 200 de milioane de euro. Procent – de nimic (2%). De exemplu, din Polonia, în 2010, am luat 15 milioane USD la 2,8%. Nu am auzit indignarea lui Alaiba.

FMI (programul EFF) - 1,727%, dar ia și un "comision" în 0,5% din suma totală a creditului! Și FMI are resurse limitate la coș pentru fiecare țară. În 2016-17 ei au cerut să dăm toate băncile din țară străinilor. Plahotniuc așa și a făcut. În 2019 - să ridicăm TVA la gaze și impozite pentru cafenele, hoteluri și restaurante. Asta a făcut Sandu. Alaiba a fost mulțumit.

Banca Mondială (WB) -2,82% (în dolari), Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) - 2,85%! Și, da - cu o mulțime de condiții! Și îi cheltui pe ceea ce vor indica acești creditori. Adică, cumperi produsele lor, le returnezi apoi banii + dobînda. Și în plus - controlul total al țării.

De la Rusia luăm un împrumut suveran. Îl cheltuim cum vrem și pe ce vrem. Nu există condiții politice de genul vînzarea băncilor, privatizarea proprietății strategice, adoptarea unor legi privind egalitatea de șanse etc.

Probabil pentru că dau credit în momentul în care UE, în ciuda pandemiei, a blocat tot ajutorul extern în bugetul țării! Apropo, nu fără ajutorul PAS cu DA! Dar și au pus la începutul 28 de condiții, iar acum încă 8!

Și creditul din Federația Rusă nu este luat pentru consum, așa cum a făcut-o Maia Grigorievna, ci pentru dezvoltare. Nu la închiderea școlilor, spitalelor, ci dimpotrivă - la construcția drumurilor, autostrăzilor, podurilor!

Adică la creșterea PIB-ului, crearea locurilor de muncă, creșterea capacităților de tranzit a țării și a taxelor vamale.

Sau anume asta vă deranjează? Că este din Rusia? Ce este pentru dezvoltare? Că reduce dependența de Occident?
Cred că da.
Soros cu voi!", a scris Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?