Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Declarație: "Ar fi mai bine să dizolvăm actualul parlament și să alegem unul nou"

27 noi. 2020,, 14:40   Politică
5766 2

Pentru funcționarea normală, deputații trebuie să formeze o majoritate parlamentară durabilă, care poate fi creată doar de PAS cu PSRM. De aceea, ar fi mai bine să dizolvăm actualul parlament și să alegem o nouă componență a acestuia.

Această părere a fost exprimată de deputatul PSRM, Nicolae Pascaru, pentru eNews, care a menționat că problema alegerilor anticipate ale Parlamentului este încă actuală.

"Deși acum deputații votează pentru unele legi și își asumă responsabilitatea. Însă nu există o majoritate parlamentară, nu există cvorum pentru soluționarea problemei privind guvernul", a menționat Nicolae Pascaru.

El a atras atenția asupra faptului că întreaga clasă politică nu dorește să-și asume responsabilitatea.

"Dacă vom demite acest guvern și vom crea altul, acesta va fi minoritar. Și o coaliție în Parlament nu poate fi creată, deoarece sînt prea mulți deputați transfugi și corupți, care vor avea un impact negativ asupra autorității partidului în următoarele alegeri", a spus Nicolae Pascaru.


Deputatul PSRM a menționat că acum 80-90% votează pentru acele proiecte care sînt în interesul tuturor și de care au nevoie poporul.

"O astfel de situație va mai fi o perioadă oarecare, dacă nu se întîmplă ceva extraordinar. Am putea rămîne fără guvern în condițiile pandemiei și o situația gravă din economie. Rezultatele alegerilor prezidențiale au arătat că oamenii sînt nemulțumiți. Și o astfel de situația va fi cel puțin pînă la inaugurarea președintelui". "Trebuie să formăm o majoritate parlamentară. Ea poate fi doar între PAS și PSRM, o altă opțiune eu nu văd. Așa că este mai bine să dizolvăm actualul parlament și să alegem o nouă componență", a subliniat Nicolae Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?