Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Declarație: Alegerili paralmentare din 11 iulie ar putea fi fraudate

22 iun. 2021,, 13:04   Politică
3837 12

Andrei Năstase a sesizat organismele europene privind încălcarea dreptului la vot al cetățenilor Republicii Moldova aflați în străinătate.

În acest context, președintele Platformei DA a depus o scrisoare la Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO) prin care informează asupra stării de fapt pe acest subiect și spune că, cel puțin în acest moment, CEC „înclină să favorizeze preferințele unor partide politice de a sfida drepturile cetățenilor moldoveni din străinătate de a participa la scrutinul din 11 iulie 2021, lezîndu-le drepturile consacrate de Constituție”.

Andrei Năstase cere observatorilor internaționali din partea OSCE/BIDDO să ceară autorităților din Republica Moldova „să respecte și să asigure condiții adecvate pentru exercitarea dreptului la vot al cetățenilor săi, indiferent unde s-ar afla în ziua scrutinului”.

„Zădărnicirea votului înseamnă fraudă. Iată de ce am sesizat și organismele europene”- spune Andrei Năstase, comentînd gestul său:

„Împiedicarea moldovenilor din Diasporă să voteze înseamnă fraudă. Alegerile din 11 iulie vor fi trucate și rezultatul falsificat dacă Comisia Electorală Centrală nu deschide suficiente secții de vot în străinătate. Practic, există riscul enorm ca instituțiile statului să încalce Constituția”, se arată într-un comunicat emis presei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?