Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Declarație: Alegerile prezidențiale ar putea servi drept o bază pentru consolidarea partidelor

23 sep. 2020,, 18:45   Politică
2507 2

Viitoarele alegeri prezidențiale din Moldova ar putea servi drept bază pentru consolidarea organizațiilor teritoriale ale partidelor, ceea ce este important pentru luptele politice care urmează.

Opinia a fost exprimată de deputatul în Parlament din partea Partidului PAS Vladimir Bolea în cadrul unui comentariu oferit eNews.

Experții și analiștii politici menționează că majoritatea pretendenților la postul de șef al statului au șanse mici de a căștiga sau măcar a ieși în turul doi al alegerilor.

În acest context eNews i-a solicitat să-și exprime părerea dacă obiectivul intrării în luptă este încercarea puterilor înainte de alegerile parlamentare sau există și alte motive.

„Dreptul de a vota și de a fi ales reprezintă fundamentul democrației, de aceea consider foarte corectă decizia tuturor candidaților de a intra în lupta politică, în pofida faptului că au sau nu au șanse să cîștige”, a declarat Vladimir Bolea.


Potrivit lui, alegerile prezidențiale se deosebesc de cele parlamentare, dar pot servi drept bază pentru pregătirea și consolidarea organizațiilor teritoriale pentru viitoarele lupte politice, în special pentru partidele create repetat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?