Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Declarație: Alegerile locale au schimbat foarte mult tabloul puterii în țară

21 oct. 2019,, 15:45   Politică
6121 9

Alegerile locale din 20 octombrie au schimbat foarte mult tabloul puterii în țară.

Conform rezultatelor obținute, Partidul Socialiștilor a ocupat locul I în consiliile raionale, ACUM - locul II, Partidul Democrat din Moldova - al treilea loc, iar Partidul Șor, cu excepția Orheiului, nu se află practic nicăieri.

Despre acest lucru a declarat parlamentarul PSRM, politologul Bogdan Țîrdea, amintind că anterior PDM controla peste 700 de primării din 900, 30 președinți raionali din 32, iar astăzi conduce doar în 6 raioane, cu șansa de a rămîne în opoziție peste tot.

„Aliatul PDM, Partidul Nostru al lui Usatîi, deține majoritate doar în Bălți. Atît!!! Dar această fărădelege nu va dura mult timp”, a spus Bogdan Țîrdea.

„1) PSRM constituie cea mai mare facțiune în parlament. Acum ea mai are încă un deputat: 36!


2) PSRM este și cea mai mare fracțiune în consiliul municipal Chișinău - 22 de consilieri din 51! Anterior, partidul avea 19 consilieri.

3) În loc de 2 primării din suburbii, a devenit 5, inclusiv în satul de baștină al lui M. Ghimpu – Colonița!

4) PSRM a cîștigat în 15 consilii raionale și municipale. PSRM a luat 124 de primării din primul tur! Practic, el a cîștigat în alegerile locale.

5) Majoritatea absolută (în 51%) în 4 consilii raionale. Este vorba despre raioanele Briceni, Ocnița, Dondușeni și Taraclia.

6) PSRM a luat 12 ORAȘE (Ceadîr-Lunga, Comrat, Briceni, Ocnița și 8 orașe mici - Vadul-lui-Vodă, Vatra, Lipcani (raionul Briceni), Cupcini (raionul Edineț), Frunze (raionul Ocnița), Costești (raionul Rîșcani), Biruința (raionul Sîngerei)

7) În al doilea tur candidații PSRM au ieșit în 18 orașe, inclusiv în capitală și în 14 centre regionale – Rîșcani, Dondușeni, Soroca, Basarabeasca, Edineț, Anenii Noi și altele.

8) Astfel, PSRM a obținut un succes total sau parțial în 30 din 55 de orașe din Moldova (aproximativ 55%), inclusiv în municipiul Chișinău.

9) PCRM și Partidul Nostru în capitală au obținut 0 mandate, la fel ca la alegerile parlamentare din 2019. Aceasta este prăbușirea și începutul sfîrșitului, chiar dacă PN a luat 4 orașe. La Chișinău, oamenii știu mai bine ce și cum.

10) Concluzia este următoarea - bătălia principală va fi în turul doi. Și dacă cetățenii cred că Moldova are un viitor - Victoria este inevitabilă. Și eu sînt convins că ei cred!”, a scris Bogdan Țîrdea pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?