Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Declarație: Alegerile ar putea fi invalidate. Occidentul va aproba

12 feb. 2019,, 18:00   Politică
3669 5

Următoarele alegeri parlamentare din Moldova, programate pentru 24 februarie, ar putea fi invalidate, iar Occidentul ar putea aproba un astfel de scenariu.

Este opinia exprimată de politologul și sociologul Boris Şapovalov în cadrul emisiunii „Întrebarea principală cu Iulia Fiodorova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, notează Noi.md.

Comentînd recenta decizie a Comisiei Electorale Centrale, care a avertizat administrația prezidențială din Moldova cu privire la inadmisibilitatea de a interveni în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, 2019, și a sancţionat Partidul Socialiştilor printr-o avertisment pentru utilizarea resurselor administrative, Boris Şapovalov a spus că era absolut sigur că aceste acţiuni înseamnă o pregătire pentru o eventuală nerecunoaștere a rezultatelor alegerilor.

„Într-o oarecare măsură, avem de-a face cu pregătiri pentru cazul în care, după alegeri, dacă va cîştiga Partidul Socialiştilor, să nu fie recunoscute rezultatele acestor alegeri din cauza faptului că președintele a intervenit în campanie, s-au folosit resursele administrative. Vor mai face un mix din Federaţia Rusă, Vladimir Putin, Oamenii politicoși etc.", a menționat politologul și sociologul.

El și-a exprimat încrederea că partenerii occidentali ai Moldovei, observatorii, dacă se va întîmpla o astfel de situație, vor fi de acord cu această decizie a CEC, datorită faptului că încălcările au fost comise. „Acesta este un plan de perspectivă”, a spus Boris Şapovalov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?