X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Declarație: A lăsa acum țara fără guvern este o crimă!

20 mai. 2020,, 08:43   Politică
4650 3

Singura idee care leagă acum în Parlament cele patru grupări de opoziție este dorința de a înlătura guvernul. Dar a rămîne acum fără guvern, care este susținut de un parlament funcțional, este criminal.

Această părere a fost exprimată de președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii "Glavnîi Vopros" de la postul de televiziune NTV Moldova, scrie vedomosti.md.

În opinia sa, dacă se va aduna o nouă majoritate parlamentară, aceasta nu va putea propune un nou guvern funcțional.

"Majoritatea au obligația de a propune președintelui un nou prim-ministru - să semneze trebuie 51 de deputați. Este greu de imaginat că Sandu, Năstase, reprezentanții Șor și Pro Moldova vor pune semnături pe o foaie pentru un candidat unic. Ce Guvern vor reprezenta ei?", s-a întrebat Dumitru Diacov.

"Se poate întîmpla așa că vor vota pentru demisie", a declarat Diacov. - Vor avea 45 de zile pentru a încerca să aprobe unul nou. În acest timp, cu actualul guvern, dar cu puteri reduse, nimeni nu va vorbi, creditele nu vor fi primite. Patru grupări nu vor putea guverna împreună", a menționat președintele de onoare al PDM.


Cu el a fost de acord și deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, menționînd că fiecare dintre cei patru lideri ai grupurilor de opoziție se vede în funcția de premier, spicher, președinte într-o singură persoană".

"Ei sînt gata să fie prieteni doar împotriva cuiva. Ei nu pot să nu înțeleagă că destabilizarea va lovi în popor", a spus Vlad Batrîncea.

În opinia sa, "chiar dacă se vor uni, nu va exista un potențial pentru formarea unui nou guvern. Singurul lucru pe care îl pot ei face este să provoace alegeri parlamentare anticipate, deși nu recunosc acest lucru".

Potrivit lui Batrîncea, alegerile parlamentare anticipate ar putea costa poporul moldovenesc peste 100 de milioane de lei. "Ei nu vor fi doar inițiatorii acestei cheltuieli neprogramate, ci vor arunca țara, în condițiile coronavirusului, într-o situație neprevăzută. Întrebarea este, vor să-și asume ei această responsabilitate? Cred că aceasta ar trebui să fie una criminală! Dar chiar și în acest caz, opoziția nu va avea un premier. Rezultatul va fi opus ambițiilor lor. Ei nu au o platformă creativă, nici o idee unificatoare, lipsește echipa și experiența managerială", a menționat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?