X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Declarația președintelui României privind situația din Republica Moldova

12 noi. 2019,, 15:28   Politică
5697 9

Președintele României, Klaus Iohannis, a venit cu o declarație privind situația din Republica Moldova.

Șeful statului vecin a afirmat că sprijinul României va continua să urmărească interesele cetățenilor din țara noastră și va fi strict condiționat de continuarea reformelor, transmite moldpres.

„În contextul actual, sprijinul României, inclusiv financiar, va continua să urmărească cu prioritate interesele cetățenilor din Republica Moldova, realizarea proiectelor bilaterale strategice și va fi strict condiționat de continuarea reformelor esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și avansarea parcursului său european”, este specificat în declarația președintelui României.

Sursa citată mai menționează că în perioada premergătoare moțiunii de cenzură, România a adresat direct, pe multiple canale, un apel ferm forțelor politice de la Chișinău pentru responsabilitate și depășirea impasului politic, încurajînd identificarea unei soluții care să asigure stabilitatea, să continue reforma justiției și să permită Guvernului să mențină parcursul european.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi prin moțiune de cenzură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?