Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Declarația Popescu în legătură cu inițiativa europarlamentarilor privind anularea tarifelor de roaming

17 noi. 2022,, 22:03   Politică
2142 1

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a transmis următoarea declarație în legătură cu inițiativa europarlamentarilor privind anularea tarifelor de roaming dintre UE și Republica Moldova.

„Salut inițiativa europarlamentarilor care au cerut eliminarea tarifelor de roaming dintre UE și Republica Moldova, printr-o scrisoare adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Țara noastră acordă un interes sporit pentru obținerea liberalizării roaming-ului cu statele membre ale Uniunii Europene. Acest fapt se traduce în beneficii concrete pentru cetățeni, atît cei care călătoresc în scop turistic, cît și în cazul celor care fac călătorii de afaceri, participă la o conferință internațională sau sînt în vizită la cei apropiați în spațiul comunitar.

Am demonstrat în plan bilateral, că este posibil de realizat acest fapt prin semnarea unui acord cuRomânia. La momentul actual implementarea acestuia are loc cu succes, operatorii ambelor state aplicînd tarife reduse de care se bucură cetățenii ambelor state.

În cadrul discuțiilor pe canale diplomatice, majoritatea statelor membre ale UE și-au arătat deschiderea pentru inițiativa țării noastre, acest subiect avînd susținerea politică a UE și este pe agenda discuțiilor despre reducerea costurilor de roaming, însă este necesară examinarea suplimentară a condițiilor legale pentru încheierea unui Acord bilateral pe termen lung între țara noastră și Uniunea Europeană”.

1
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?