Criza energetică stiri: 798
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Declarația nediplomatică a diplomatului moldovean cu privire la China a fost aspru condamnată

17 ian. 10:45   Politică
3369

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă cu fermitate declarația iresponsabilă a lui Oleg Serebrean, rectorul Institutului Diplomatic din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, care, deși are un statut oficial, și-a permis o afirmație nediplomatică la adresa Republicii Populare Chineze, transmite Noi.md.

După cum menționează socialiștii, afirmația absolut nefondată despre presupusa existență a „două Chine”: RPC și „Republica Chineză”, adică Taiwan – este un demers ofensator grav împotriva Republicii Populare Chineze, partenerul strategic al Republicii Moldova.

PSRM i-a amintit lui Oleg Serebrean că Beijing a acordat țării noastre un sprijin foarte valoros în combaterea pandemiei și, totodată, implementează diferite programe economice și umanitare în Republica Moldova.

”Oleg Serebrean are o experiență diplomatică solidă în astfel de țări precum Franța și Germania, din care motiv afirmațiile sale la adresa Chinei nu pot fi considerate întâmplătoare sau o urmare a lipsei de experiență.

Partidul Socialiștilor consideră declarațiile acestuia ca fiind aventuroase și face apel către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene să-și expună poziția în acest sens.


La rândul său, PSRM își reiterează cursul către un parteneriat strategic cu China și susține integritatea teritorială a acestei țări”, se spune în declarația PSRM.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав