X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Declarația care condamnă traseismul politic a intrat oficial în vigoare

26 iun. 2020,, 07:40   Politică
4316 2

Declarația Parlamentului Republicii Moldova cu privire la condamnarea faptelor de traseism și corupere politică, aprobată la 11 iunie de Legislativ, a fost publicată în Monitorul Oficial, comunică moldpres.

Inițiativa de a aproba un astfel de document aparține deputaților din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova și a fost susținută de majoritatea legiuitorilor prezenți la acea ședință. În document se spune că “deputații în Parlamentul Republicii Moldova condamnă cu vehemență acțiunile de traseism politic în Forul legiuitor al țării din întreaga perioadă a parlamentarismului Republicii Moldova”.

„Condamnăm atît pe cei care s-au lăsat convinși, cît și pe cei care i-au acceptat. Aceste acțiuni, întemeiate pe acte de corupție, generează și amplifică fenomenul depravării politice. Voința suverană a poporului, exprimată în alegeri, este denaturată brutal, iar gestionarea din afara țării a migrației politice bazate pe corupție reprezintă o amenințare reală la siguranța națională.

Coruperea politică a deputaților urmărește scopul de a schimba artificial raportul de forțe în Parlament și de a instaura o guvernare subordonată intereselor înguste de grup, fenomen la care am mai asistat în istoria noastră recentă și care, prin caracterul său, reprezintă o amenințare pentru instituțiile fundamentale ale statului”, se mai spune în document.

Inițiativa democraților vine după ce mai mulți deputați, ajunși în legislativ pe listele PDM, au părăsit fracțiunea și au aderat la alte grupuri parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?