COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Decis! Vladimir Cebotari a rămas fără imunitate parlamentară

Decis! Vladimir Cebotari a rămas fără imunitate parlamentară

Solicitarea procurorului general interimar cu privire la ridicarea imunității parlamentare a deputatul PDM Vladimir Cebotari a fost aprobată de Parlament, notează Noi.md.

Pentru ridicarea imunității s-au pronunțat 53 de deputați din cadrul majorității parlamentare.

După cum argumentează procurorul Dumitru Robu, Cebotari urmează a fi cercetat în cadrul unui dosar penal privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

"Este necesară efectuarea unor acțiuni urgente de urmărire penală asupra deputatului Vladimir Cebotari. Avem bănuieli concludente precum că acesta în anul 2013, folosindu-se de situația de serviciu, reprezentînd interesele unui grup criminal, a contribuit la inițierea contractului de parteneriat public-privat privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău pentru predarea spre concesiune unui agent economic afiliat grupului criminal", a declarat Robu, potrivit zdg.md.


La rîndul său, Cebotari a declarat că nu are ce ascunde și că nu există niciun secret în acest dosar. Potrivit lui, Guvernul a transmis aeroportul spre concesiune, și nu comisia din care el a făcut parte.

"Acum să fie foarte clar la toată lumea de ce sînt acuzat. sînt acuzat că am fost membru al unei comisii care a efectuat o evaluare tehnică. Prima hotărîre de guvern în acest sens a fost semnată în 2012, eu nu am avut nicio calitate în acel Guvern. Toate regulile privind contractul de concesionare au fost aprobate printr-o hotărîre de guvern în anul 2013. Eu am avut funcții în această Comisie, nu drepturi", a menționat Cebotari.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load