Decis! Legislația electorală va fi modificată

Decis! Legislația electorală va fi modificată

Legislaţia electorală care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chişinău va fi expertizată și după caz, modificată, notează Noi.md.


O hotărîre în acest sens a fost aprobată astăzi, cu votul majorității parlamentarilor prezenți. Comisia juridică, numiri şi imunităţi va efectua o analiză amplă a cadrului legal care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chişinău. Expertiza se va face  în conformitate cu standardele internaţionale în materie de alegeri, cu referire la premisele şi motivaţia juridică care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi, inclusiv legate de folosirea reţelelor sociale, precum şi proporţionalitatea sancţiunilor aplicate. 


Concluziile şi propunerile Comisiei vor fi prezentate Parlamentului, în termen de 60 de zile. Acestea vor include propuneri de perfecţionare a cadrului normativ.


Inițiativa de a expertiza legislaţia electorală aparține unui grup de deputați.  


Menționăm că instanţa de judecată a invalidat alegerile noi pentru funcţia de primar general al mun. Chişinău şi în baza acestei hotărîri Comisia Electorală Centrală a declarat nul acest scrutin.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load