Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

De Ziua Internațională a Copilului PAS propune un nou proiect de lege

1 iun. 2022,, 11:30   Politică
3370 0

De Ziua Internațională a Copilului, membrii Partidului Acțiune și Solidaritate au propus un nou proiect de lege, ce ar permite că orice copil născut pe teritoriul țării noastre să poată obține cetățenia Republicii Moldova, indiferent de ce naționalitate sînt părinții acestuia.

Astfel, PAS cere modificarea articolului 11 din Legea cetățeniei, unde este menționat că pot beneficia de cetățenie prin naștere, doar copii născuți pe teritoriul Republicii Moldova a căror părinți au cetățenia unui alt stat, doar cu condiția că la momentul nașterii cel puțîn unu dintre părinți deține drept de ședere în țară noastră sau beneficiază de protecția internațională acordată de istantele competențe ale Republicii Moldova., transmite Noi.md cu referire la protv.

„Modificarea pe care o propunem, vizează excluderea sintagmei „cu condiția că la momentul nașterii cel puțîn unu dintre părinți deține drept de ședere”, pentru că prin prezența acestei sintagme unii copii care se nasc pe teritoriul țării noastre, pot ajunge apatrizi, persoană care nu este cetățean al nici unei țări”, a declarat deputatul PAS, Angela Munteanu-Pogoja.

Totodată, deputatul PAS, Maria Pancu a adăugat că această modificare va reduce cazurile de apatrie în Republica Moldova.

„Excluderea va garanda dreptul oricărui copil născut pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a obține cetățenia acestui stat”, a mai adăugat Maria Pancu.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?