Criza energetică stiri: 774
Preşedintele stiri: 3231
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

De unde banii? Botnari chemat să explice sursa celor 4 mln de lei achitate în cazul „Orizont”

11 sep. 2020,, 11:47   Politică
2052

Deputatul platformei DA Vasile Năstate a cerut Autorității Naționale de Integritate să verifice sursa celor patru milioane de lei, achitate de fostul director SIS, Vasile Botnari, în dosarul expulzării profesorilor turci, notează Noi.md.

Deputatul vrea să afle din ce venituri a achitat Botnari despăgubirile, avionul și amenda, după ce și-a asumat integral răspunderea pentru expulzarea ilegală, în anul 2018, a profesorilor turci din R.Moldova.

„Judecătoria Chișinău l-a condamnat pe Vasile Botnari, ex-director al SIS, la o amendă de circa 88.000 de lei pentru răpirea și expulzarea a șapte profesori turci nevinovați. Totodată, conform informațiilor apărute în spațiul public, Botnari ar mai fi achitat suma de 120.000 de euro ca despăgubiri familiilor celor răpiți și circa 37.000 de euro pentru avionul plătit ilegal de SIS pentru transportarea profesorilor către pușcăriile din Turcia”, se arată în interpelarea înaintată ANI.

Menționăm că Vasile Botnari și-a recunoscut vina în cazul expulzării ilegale a profesorilor turci, iar instanța de judecată i-a aplicat o amendă de 88.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcțiii pe un termen de cinci ani.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав