Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

De unde a luat Usatîi documentele secrete Kroll?

13 iul. 2019,, 10:10   Politică
26955 18

Prin publicarea cuprinsului raportului Kroll-2 și prezentarea succintă a celei de-a doua și a treia părți secrete, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, încearcă să-și sporească importanța și să „se ridice la suprafaţă” într-o situație în care a devenit clar tuturor că se îndrepta spre Moldova pentru a implementa împreună cu Vlad Plahotniuc un plan de luptă împotriva lui Dodon și PSRM care îl susţine.

Cu toate acestea, în mod neașteptat, Usatîi s-a pomenit într-o ţară în care Plahotniuc nu mai era. După o lungă pauză, Usatîi a revenit în atenţia publicului prin prezentarea unor documente, pe care nu le deţine nici Guvernul. De unde le-a luat? Practic toți experții chestionați de www.noi.md susțin versiunea în care aceste materiale i-au fost înmînate lui Usatîi de aceiași procurori ai lui Plahotniuc, care l-au eliberat din arest la data de 16 iunie – ziua reîntoarcerii „triumfale" a lui Usatîi în Moldova.

De ce au făcut-o, pentru că, în acest raport, aparent, Plahotniuc se numără printre beneficiarii banilor furați din bănci? Totuşi, anume aceasta şi este intenția „usatoviştilor”: dacă doreşti să-ţi repari reputaţia, trebuie să îl „ataci” activ pe Plahotniuc și acest lucru, în această situație, este inofensiv şi pentru Usatîi, dar şi nu va provoca daune suplimentare lui Plahotniuc. Experții observă că, în situația actuală a unei investigații active privind furtul miliardului, în următoarele zile comisia parlamentară specială va primi oficial de la Kroll documentul integral, cu toate părțile și anexele sale.

Experții cred că planul cu transferul de materiale către Renato Usatîi pentru a-i spori popularitatea a apărut după ce procurorul general Eduard Harunjen a fost demis și, astfel, a fost deblocat accesul la toate materialele Kroll transferate la Procuratura Anticorupție. Plus la aceasta, se știe că, datorită perseverenței de care dă dovadă comisia parlamentară specială, care investighează frauda bancară, aceasta va primi în curînd toate documentele din raportul Kroll prin canale oficiale, care, fără nici o dezvăluire din partea lui Renato Usatîi, vor deveni cunoscute publicului larg.

Experții consideră că acțiunile actuale ale lui Renato Usatîi reprezintă încercarea sa disperată de a scăpa de imaginea slujitorului lui Plahotniuc, omul care și-a coordonat activitățile cu el, a îndeplinit multe dintre ordinele și instrucțiunile sale de a denigra fosta opoziție, confirmate fiind şi de înregistrarea audio recentă a conversației lui Usatîi cu unul dintre consilieri lui Plahotniuc. Renato a cerut cu disperare mai multe fapte și texturi, pentru ca el să poată fi util lui Plahotniuc și să toarne cît mai mult noroi peste liderii opoziției de atunci. Se poate vedea că acum ei i-au dat cea mai valoroasă factură pentru muncă, pentru a încerca să-şi atribuie cîteva puncte „în luptă" împotriva lui Plahotniuc, care a fost răsturnat fără o careva contribuţie din partea lui Usatîi...


Anterior, s-a atras atenția asupra faptului că Renato Usatîi s-au întors în Moldova pentru a continua activitatea lui Plahotniuc, pentru a deveni un nou Plahotniuc, astfel încît acesta din urmă să aibă persoana sa de încredere în Moldova.

Dacă lupți împotriva regimului, nu trebuie să-i îneci oameni care luptă și ei împotriva sa. Cu toate acestea, în timpul ultimei campanii electorale, Renato Usatîi a jucat deschis pe partea lui Plahotniuc și a criticat periodic Partidul Socialiştilor și pe cei de dreapta (înregistrările care au apărut pe 24 iunie, o confirmare vie a acestui fapt).

Acum, Usatîi declară că este gata să ajute noua guvernare, apelînd la Guvernul Maia Sandu în lupta împotriva rămășițelor fostului regim. Timp de un an, Usatîi a turnat noroi pe partenerii actuali din coaliția de guvernămînt și acum spune: „Haide să facem ceva!"
Experții cred că Usatîi continuă să facă jocuri în parteneriat cu Plahotniuc, jocuri care ţintesc,, în mod prioritar, în Igor Dodon și PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?