X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

De nevoie și siliți de circumstanțe deputații PDM au trecut în birourile din Parlament

26 iul. 2019,, 16:51   Politică
3256 0

După ce acum o lună Partidul Democrat a anunțat că își schimbă sediul de pe strada Armenească din capitală, azi deputatul Sergiu Sîrbu și președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov au precizat că majoritate deputaților au trecut în birourile din Parlament.

„Pe strada Armenească sînt funcționale doar două sau trei birouri. – Unde s-au mutat celelalte birouri? – Acum deputații în mare parte stau aici, în Parlament. Cei care lucrează în teritoriu, stau acolo” a spus Sergiu Sîrbu.

„Toate adunările le facem în Parlament, avem un birou spațios, comod de lucru și vom decide pe parcurs. -Ați eliberat birourile de pe strada Armenească? – În mare parte da. – De ce domnul Plahotniuc nu mai trimite bani pentru sediu? – Noi sîntem și vom fi în stare să căutăm cele mai bune soluții ca să asigurăm activitatea partidului. Noi avem destui bani care vin chiar din buget”, a menționat Diacov.

Clădirea în care a fost sediul PDM are patru niveluri și o suprafață de 1.500 metri pătrați, a fost proiectată cu spații pentru zeci de birouri, un mini-hotel, un restaurant și o parcare subterană. Aceasta este înconjurată de un gard de aproape trei metri înălțime, fiind dotată cu mai multe camere de supraveghere.

Poliția și-a retras echipajele de patrulare de lîngă sediul Partidului Democrat. S-a întîmplat chiar după renunțarea formațiunii PD la guvernare.


Potrivit unei investigații RISE Moldova, imobilul a fost vîndut unei firme din Belize, controlată de o persoană din anturajul liderului PD, Vlad Plahotniuc. Democrații spun că nu cunosc cine este proprietarul clădirii arătoase. PCRM neagă, într-un comunicat, că ar fi avut vreun oficiu în această clădire, deși anterior membrii formațiunii afirmau deschis că acesta este sediul lor. Comuniștii spun că au deținut doar o cotă-parte din construcție, pe care ar fi cedat-o în 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?