Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

De cine crede PDM că a fost influențată Rezoluția Parlamentului European

16 noi. 2018,, 10:30   Politică
3477 9

Partidul Democrat (PDM) consideră că adoptarea rezoluţiei Parlamentului European a fost influenţată de opoziţia moldovenească. Despre aceasta a declarat pentru presă purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gamurari.

„Ne așteptam la această decizie. Este o rezoluție care fixează calea pe care merge Republica Moldova. sînt anumite momente care arată neajunsurile care sînt. Rezoluția adoptată de Parlamentul European este, în mare parte, influențată de partidele politice din Moldova care sînt susținute de partidele altor state”, a spus Gamurari.

Comentînd reproşurile care se conţin în rezoluţie referitor la faptul că autorităţile nu au îndeplinit anumite prevederi din Acordul de Asociere RM-UE, el a recunoscut că „există niște obligații juridice, iar unele dintre ele nu au fost îndeplinite”. Potrivit lui, acest lucru „nu ţine de nedorința autorităţilor actuale, ci este determinat de anumite circumstanţe obiective”.

“Nu este voba despre nedorință, dar despre unele neajunsuri. Autoritățile de la Chșinău trebuie să demonstreze că sînt deschise să colaboreze și să meargă mai departe pe acele segmente care sînt fixate: asigurarea alegerilor corecte și transparente și a dialogului care să fie în beneficiu pentru ambele părți”, a spus Gamurari.

După cum a informat anterior INFOTAG, în ajun, Parlamentul European a aprobat o rezoluţie privind implementarea Acordului de Asociere RM-UE: Documentul evidențiază neajunsurile Republicii Moldova în procesul de implementare a Acordului, criticînd dur autoritățile moldoveneşti. Documentul a fost susţinut de 396 din cei 658 deputaţi europeni prezenţi, 76 au votat împotrivă, iar 186 s-au abţinut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?