Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

De ce relațiile cu România sînt de două ori importante pentru Maia Sandu

30 dec. 2020,, 13:00   Politică
13673 15

Relațiile cu România sînt de două ori mai importante pentru Maia Sandu, în primul rînd, ca politician proeuropean cu pașaportul românesc.

Declarația a fost făcută de deputatul în parlamentul Republicii Moldova din partea PSRM Gaik Vartanean, comentând pentru eNews vizită oficială în Republica Moldova a președintelui României, Klaus Iohannis care a avut loc în ajunul și care a bucurat-o și a inspirat-o pe președintele Maia Sandu și susținătorii săi, dar nu a devenit simbolică pentru țara noastră, relatează Noi.md.

"Nu cred că acesta este un eveniment remarcabil. Dar relațiile cu vecinii noștri sînt importante pentru Moldova. Și cu siguranță, pentru Maia Sandu, în primul rînd, ca politician proeuropean cu pașaport românesc, el este de două ori important. Și această vizită este simbolică pentru sectorul proromân și proeuropean de dreapta al politicii moldovenești", a menționat Gaik Vartanean.

El consideră că de vizita președintelui României s-au bucurat și unioniștii.

"Deși ultimele alegeri, atît la nivel local, cît și național, au arătat că, deocamdată, Ponderea lor în politica moldovenească este mizerabilă. Dacă actualul președinte își va continua activitatea politică în spiritul protestului ei recent din piața principală a țării, unde ea a oferit tribuna unor astfel de marginali ca Chirtoacă și Țîcu, atunci în mod inevitabil, ea și partidul ei vor fi împinși în segmentul proromân, unionist al politicii moldovenești, în direcția marginalizării", a subliniat Gaik Vartanean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?