X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

De ce pleacă oamenii din PDM. Cu ce îi ademenește Pro Moldova

7 mai. 2020,, 08:42   Politică
3468 2

Liderul PDM, Pavel Filip, îi critică pe foștii săi colegi care acum formează grupul parlamentar „Pro Moldova” pentru faptul cum și-au atras de partea lor membri ai PDM. Potrivit lui, aceștia au oferit bani, pregăteau mese bogate și astfel îi ademeneau în grupul lor pe democrați, încă de pe cînd făceau parte din PDM, scrie tv8.md

A fost o perioadă cînd o parte din colegi colindau raioanele noastre și încercau să facă adunări cu membrii noștri de partid în afară ca să știe președintele partidul sau secretarul general sau alți colegi. Își pregăteau terenul. (…) Se acordau bani, se făceau mese mari, copioase, în restaurante unde solicitarea era să fie invitați cît mai mulți oameni – 100-150-200 de oameni cu care se făceau un schimb de opinii apoi mergeau la masă, cu băutură și apoi le mai înmînau încă cîte un pachet cu o sticlă de șampanie, cu o cutie de bomboane. – Cine le dădea bani, Andrian Candu? – Exact”, a declarat Filip la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Aceste lucruri sînt la suprafață pentru că s-au dat acești bani, s-au făcut aceste investiții, întrebarea mea este de unde au venit toți acești bani”, se întreabă Filip.

Potrivit lui, toate aceste plecări din PDM și aderările la „Pro Moldova” sînt adevărate doar pe jumătate pentru că o parte din semnatarii declarațiilor de aderare nici nu fac parte din partid, iar alții au revenit a doua zi înapoi în formațiune.

Liderul Partidului Democrat spune că nu face nicio diferență între grupul „Pro Moldova” și grupul „Șor” din Parlament. Potrivit lui, cele două grupuri au aceeași rădăcină. Totodată, democratul a lăsat să se înțeleagă că „Pro Moldova” ar fi finanțat de politicianul Ilan Șor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?