Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

De ce Plahotniuc i-a lăsat pe democrați fără sediu și bani

17 oct. 2019,, 09:40   Politică
5701 0

Fostul președinte al Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc ar fi dorit ca Vladimir Cebotari să-i fie succesor, dar Dumitru Diacov, președintele de onoare și fondatorul partidului, l-ar fi ajutat pe Pavel Filip să preia funcția.

În consecință, Plahotniuc s-ar fi supărat și i-a lăsat pe democrați fără sediu și fără finanțare. Acesta este scenariul liderului Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, cu privire la ultimele schimbări care au avut loc în PDM. Voronin spune că știe din surse sigure că anume așa s-a întîmplat totul. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Plahotniuc i-a dat procură ca să fie președinte de partid lui Vladimir Cebotari, dar Filip a simțit că el e foarte bine pregătit, el pînă acum vorbește despre succesele lui în funcția de prim-ministru pe care numai el le ține minte și numai el le-a memorizat pentru că altcineva în Moldova nu ține minte nimeni nici despre vreun succes (…). Plahotniuc după aceasta le-a spus că rămîneți fără sediu de partid și finanțare zero”, a fost declarația lui Voronin.

Vladimir Plahotniuc a renunțat la funcția de președinte al PDM vara trecută, după ce guvernul Filip a cedat puterea, iar el a plecat din țară într-o direcție necunoscută. Pavel Filip a fost ales președinte al PDM în luna septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?