X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

De ce Partidul Șor nu este scos în afara legii? Ce spune o deputată

19 oct. 2022,, 08:14   Politică
4188 1

Scoaterea Partidului Șor în afara legii ține de „funcționalitatea sistemului de justiție”, o spune ex-deputatul Octavian Țîcu.

De aceeași părere este și deputata PAS, Marcela Adam, potrivit căreia finalitatea dosarului lui Șor depinde de instituțiile justiției. În opinia deputatei, scoaterea acestui partid în afara legii nu este o soluție, pentru că faptele trebuie documentate „ca să venim în judecată cu un dosar solid” și astfel, cei vinovați să nu scape de justiție. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 18 octombrie a emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Ce urmărim de fapt, să scoatem un partid în afara legii și să rămînă oamenii care se fac vinovați de fapt de aceste încălcări, nepedepsiți sau din contra, să căutăm argumente, fapte, să documentăm aceste fapte ca să putem veni în judecată cu un dosar foarte solid ca ei să nu mai poată ulterior, scăpa de justiție.

Asta nu depinde de noi în calitate de deputați, dar depinde de instituțiile justiției și noi public asta întrebăm judecătorii: de ce se tergiversează dosarul lui Șor. Noi știm foarte bine cum a fost și cît timp a fost construit acest sistem în Republica Moldova”, a precizat Marcela Adam.

Potrivit acesteia, Șor va folosi acest argument, scoaterea partidului în afara legii, „pentru a se declara condamnat politic în Republica Moldova”,


„Ceea ce am făcut noi, am adoptat un pachet de legi care permite ulterior să fie confiscarea extinsă a averii, să fie o judecată în absența persoanei, sînt pași care vin tocmai să aducă la acest rezultat, dar nu putem așa pur și simplu, să scoatem în afara legii.

Trebuie să fim consecvenți și să facem lucrurile așa încît ele să nu mai fie reversibile, în sensul în care cei vinovați să ajungă în justiție și să-și ispășească pedeapsa, dar nu să fie scutiți de justiție”, a subliniat deputata PAS.

Scoaterea în afara legii „ține de funcționalitatea sistemului de justiție, dar atunci cînd lucrurile se doresc, anumite chestiuni pot merge, cum ar fi, de exemplu, debarcarea lui Stoianoglo, care s-a făcut cu jumătate de măsură în care guvernarea a îndrăznit, după care s-a oprit”, a menționat Octavian Țîcu.

Iar vicepreședinta Platformei DA, Iana Stanțieru, crede că scoaterea Partidului Șor în afara legii e „o măsură care putea fi luată și asta se bazează pe faptul că s-au produs anumite încălcări în ce privește sponsorizarea unor evenimente organizate în timpul campaniei și aici avem exemple din alegerile pentru Primăria Chișinău, Hîncești.

Ce putea să facă PAS și nu a făcut a fost că nu au fost identificate de unde vin și nu au fost stopate acele surse de bani. Dacă ar fi stopate, care vin și plătesc transportul, mîncarea pentru protestatari și acei 400 de lei, ei nu ar mai fi susținuți”, a punctat Stanțieru.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?