Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

De ce Partidul Democrat nu a înaintat niciun candidat la prezidențiale

17 sep. 2020,, 17:45   Politică
2426 0

Chiar dacă are un rating destul de mare, președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, participînd la alegerile prezidențiale din acest an, riscă să-și tragă partidul în jos. Este declarația analistului politic Igor Volnițchi și a fost făcută în cadrul unei emisiuni televizate de la N4.

Potrivit lui Volnițchi, la moment, Partidul Democrat nu parcurge cea mai fericită perioadă din istoria sa, fiind într-un declin evident de imagine, iar dacă ar veni cu un candidat la prezidențiale, și-ar face mai mult rău decît bine.

„Pavel Filip cu colegii săi, înaintînd un candidat care ar acumula 1,2,3 procente, ar fi tras partidul în jos. Pentru el e mai bine să păstreze o oarecare intrigă, să le permită dreptei și stîngii tradiționale să lupte în aceste alegeri, ca, ulterior, orientîndu-se cine a pierdut din poziție, să încerce să le preia. După plecarea lui Vlad Plahotniuc, PD a revenit undeva pe centru, de unde porniseră cîndva. Iar această poziție le permite ca, în cazul în care se poticnește stînga, să facă un pas în stînga, preluînd electorat dezamăgit. În cazul în care se poticnește dreapta, să preia de pe dreapta. Ei trebuie să păstreze intriga, cu atît mai mult că pînă la eventualele alegeri parlamentare anticipate nu a rămas atît de mult. O greșeală în prezidențiale i-ar fi costat viitorul politic”, a declarat Volnițchi.

Fiind întrebat pe cine ar putea susține în turul doi la prezidențiale, comentatorul politic a răspuns: „PD este dispus să ia orice decizie, însă după consultările cu colegii, potrivit lui Filip. Eu cred că Filip și colegii din conducerea PDM-ului vor folosi această perioadă a campaniei electorale, deoarece ei sînt actorii implicați în campania electorală, o vor folosi pentru discuții cu partidul, le trebuie și lor o formă de mobilizare. PD va juca cartea centristă, încercînd în turul doi să atragă maxime beneficii pentru formațiune”.

Alegerile prezidențiale din R. Moldova vor avea loc la data de 1 noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?