Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

De ce nu e reținut Chirinciuc, deși a fost condamnat la închisoare cu executare

11 iul. 2019,, 11:30   Politică
4266 3

Deși a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, continuă să se afle în libertate.

Acesta nu a fost găsit la domiciliul său din Chișinău pentru a fi reținut în vederea executării pedepsei.

Chirinciuc a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pe data de 15 mai, atunci cînd a avut loc ultima ședință pe acest dosar la CA Chișinău. Decizia însă a devenit executorie abia pe 27 iunie, odată cu publicarea deciziei motivate pe site-ul instanței de apel. Timp de aproape două săptămîni, de cînd sentința de condamnare este executorie, Chirinciuc nu a fost reținut pentru a-și ispăși pedeapsa, scrie ZdG.

Potrivit lui Ion Bilibov, șeful Inspectoratului de Poliţie (IP) din sectorul Centru al municipiului Chişinău, în raza căruia își are domiciliul fostul ministru, o solicitare în acest sens a venit de la Judecătoria Chișinău sediul Buiucani, abia pe 9 iulie.

„Marți seara am primit sentința Curții de Apel Chișinău pe acest caz. În baza sentinței noi verificăm domiciliul, la rude, verificăm dacă a traversat frontiera de stat. Acest lucru se face timp de o zi-două și stabilim dacă el este în țară sau nu-i. În cazul în care nu-l putem găsi, facem demers către instanță ca judecătorul de instrucție să emită o încheiere pentru a fi anunțat în căutare. Cînd primim încheierea de la judecătorul de instrucție, noi intentăm dosar de căutare și pornim acțiunile propriu-zise de căutare a figurantului. Se anunță în căutare națională, internațională, se întreprind alte acțiuni operative pe loc”, ne-a declarat Bilibov, menționînd că un astfel de demers ar urma să fie făcut pe parcursul zilei de miercuri, 11 iulie, sau joi.


Totodată, șeful IP Centru al mun. Chișinău a declarat că angajații poliției l-au căutat pe fostul ministru liberal la domiciliul acestuia în dimineața zilei de marți, 9 iulie, însă acesta nu a fost găsit.

Fostul ministru Iurie Chirinciuc nu a răspuns la telefon pentru ași exprima punctul de vedere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?